NRK Meny
Normal

Utsatte Timosjenko-anke til etter EM

Ukrainas høyesterett har utsatt en høring i ankesaken mot tidligere statsminister Julia Timosjenko til etter fotball-VM.

Julia Timosjenko

Helsen til Julia Timosjenko skal fortsatt være dårlig, selv om hun avsluttet protestsultestreiken.

Foto: - / Afp

Timosjenko ble i oktober i fjor dømt til sju år i fengsel for maktmisbruk under sin tid som statsminister i forbindelse med forhandlinger om en gassavtale landet inngikk med Russland.

Dommen ble anket av Timosjenkos forsvarere. Behandlingen av ankesaken, som skulle startet i dag, utsettes til 12. juli klokken 10.00, kunngjorde dommeren Stanislav Mishchenko i formiddag.

Dette betyr at saken da unngår søkelyset som det pågående fotball-EM har ført til mot landet.

Før EM startet, ble det rettet sterk kritikk mot menneskerettighetssituasjonen i landet generelt og behandlingen av Timosjenko spesielt.

Mange utenlandske statsledere anså dommen mot henne som politisk motivert, gitt hennes lange rivalisering med nåværende president Viktor Janukovitsj. Og flere av EU-lederne har da også holdt seg symbolsk borte fra kampene som har vært spilt i Ukraina, blant dem Tysklands forbundskansler Angela Merkel.

Medarrangør Polen ba nabolandet rydde opp før mesterskapet, for å ikke skjemme ut arrangementet uten at det var særlig gehør i Kiev.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt