NRK Meny
Normal

Utøya-film får USA-premiere søndag

Den omstridte amerikanske filmen «Utoya Island» får premiere i Ohio søndag 22. juli.

Vitaliy Versace

Vitaliy Versace ønsker å rette søkelyset mot våpenlovene.

Budsjettet til lavbudsjett-filmen blir karakterisert som «ultra-lavt». Den ble filmet i Youngstown, Ohio, i fjor.

Ikke åpen for publikum

Filmplakaten til Utoya Island

Filmplakaten til «Utoya Island».

Det er underholdningsguiden valley24.com i Ohio som forteller om filmpremieren i hjemstaten søndag.

Premieren finner sted i Cleveland Heights, en forstad til Cleveland, og det er varslet rød løper og flust med skuespillere på premieren.

Skjønt en ordinær premiere kan det neppe kalles - den er ikke åpen for vanlig publikum. Det er bare de medvirkende og staben, samt journalister og andre spesielt inviterte gjester som vil være til stede.

De fleste skuespillerne er lokale.

Regissøren, den russiskfødte produsenten og regissøren Vitaliy Versace, forteller valley24.com at en annen premiere blir i Los Angeles, men han sier ikke når.

Regissøren er ingen nybegynner. Vitaliy Versace regisserte filmene «Deception» - riktignok ikke den «Deception»-filmen vi kjenner - og «The last vampire on earth» og har blant annet jobbet med filmer som «Persepolis» og «Everybody's fine».

- For tidlig å lage film

Det vakte kritikk og avsky i Norge da filmplanene i USA ble kjent her. De fleste mente det var alt for tidlig å lage film av Utøya-tragedien. Regissør Versaces svar at han ønsket å sette søkelys på et problemområde - behovet for strengere våpenlover.

– De sier det er for tidlig. Men for en regissør er det aldri for tidlig, mente Versace.

Sent i fjor dukket det opp en video med kutt fra filmen, der han som spilte drapsmannen, kommer roende i en hvit båt før han begynner å skyte mot ungdommene på øya.

Etter oppfordring fra norsk politi, fjernet filmregissøren reklamevideoen fra Youtube. Også AUF ba om å få traileren fjernet fra nettet.

I januar i år fortalte Versace til TV-stasjonen WYTV at han har fått flere henvendelser fra Norge om å slippe filmen på DVD her, og at han foreløpig ikke har sagt ja til dette.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt