Utenriksminister Clinton gir seg

Hillary Clinton gir seg snart som utenriksminister, det bekrefter USAs ambassadør til Norge, Barry White overfor NRK. Og hun er bookmakernes favoritt til å bli demokratenes presidentkandidat om fire år.

Hillary Rodham Clinton

Som USAs utenriksminister har Hillary Clinton reist verden over. Her fra et besøk i Albania 1. november.

Foto: HEKTOR PUSTINA / Ap

Barry White

Barry White.

Foto: Birger Kjølberg/NRK

Den amerikanske ambassadøren i Norge sier president Barack Obama allerede er på jakt etter en ny person til å fylle den stillingen.

Det har tidligere vært kjent at Clinton ønsker å gi seg som utenriksminister når den første perioden til Obama var over.

Og Hillary Clinton er bookmakernes favoritt til demokratisk presidentkandidat om fire år. Hun er USAs neste presidentfavoritt hos Europas største nettspillselskap, Unibet.

Hillary Clinton er favoritt selv om hun sier at hun ikke vil stille som presidentkandidat en gang til. Dagens visepresident, Joe Biden, er en annen kandidat.

Hva skal Hillary Clinton gjøre nå?

Clinton har sagt at hun ønsker å ta et år fri for å gjøre andre ting, men de som har jobbet sammen med henne tror ikke det vil gå lang tid før hun er engasjert i det offentlige liv igjen.

Mange venter at hun vil engasjere seg i kampen for kvinners rettigheter verden over. Andre har spekulert på om hun vil jobbe med frivillig arbeid i et nytt fond. En annen mulighet som har vært nevnt er en tenketank ved Georgetown University som skal fokusere på kvinner og sikkerhetsarbeid.

– Jeg håper hun stiller som presidentkandidat. Jeg tror hun vil bli en flott president, sier Alyse Nelson til The Guardian. Nelson leder Vital Voices, en organisasjon som oppmuntrer kvinnelige ledere og som ble dannet da Hillary Clinton var USAs førstedame.

SISTE NYTT

Siste nytt