Hopp til innhold

UD fraråder reiser til Gambia

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til eller opphold i Gambia som ikke er strengt nødvendige.

Gambia, strand i Senegambia

Både Norge og Sverige fraråder reiser til Gambia nå.

Foto: STRINGER / Afp

Det melder departementet tirsdag ettermiddag.

– Vi har kjennskap til at det skal befinne seg et mindre antall nordmenn i Gambia. Siden man ikke er forpliktet til å orientere norske myndigheter om reiser og opphold i utlandet, kan vi ikke si med sikkerhet hvor mange nordmenn som oppholder seg der i dag, sier kommunikasjonsrådgiver Guri Solberg i Utenriksdepartementet til NRK.

I går kveld endret også utenriksdepartementet i Sverige sitt reiseråd til det vestafrikanske landet. De fraråder svensker å reise til Gambia på grunn av sikkerhetssituasjonen i landet.

Stemningen spent før torsdag da den valgte Adama barrow skulle vært innsatt som president. Hva som kommer til å skje, nå som den sittende presidenten Yahya Jammeh nekter å gå av, er uklart.

Turistland

Ifølge menneskerettsgrupper har situasjonen i det lille, vestafrikanske landet forverret seg etter valget. Medlemmer av opposisjonen er blitt pågrepet, og enkelte har mottatt drapstrusler, melder Amnesty International og Human Rights Watch.

Svensk UD forteller at det nå er rundt 600 svensker i Gambia, melder Sveriges Radio.

Etter planen skulle 211 svensker ha reist med Vingreiser til Gambia i morges, men flyet fra Arlanda ble innstilt.

Hos Ving i Norge får NRK opplyst at de for tiden har fire nordmenn på ferie i landet.

– Vi sender ikke charterfly til Gambia fra Norge, de som reiser fra oss, reiser med rutefly og det er ikke mange, sier informasjonssjef Elisabeth Larsen Vonstett til NRK.

SISTE NYTT

Siste nytt

Julegrana latterliggjøres nok en gang

En ny norsk-britisk juletradisjon har oppstått i kjølvannet av den 75 år lange tradisjonen med å sende et norsk juletre til London: Treet latterliggjøres i sosiale medier.