Tidligere i dag ble det meldt at en militæraksjon var satt i gang for å befri de 21 sørkoreanske gislene, som er tatt til fange av Taliban.
En talsmann for det afghanske forsvarsdepartementet sa tidligere i dag at en militæraksjon var i gang, men Reuters har trukket denne meldingen.
De siste meldingene går ut på at militærhelikoptere har sluppet flygeblader hvor afghanere oppfordres til å forlate området hvor gislene holdes fanget. Likevel avvises det at disse flygebladene henvender seg til gisseltakerne. Offisielle talspersoner avviser at det er noen militæroperasjon på trappene for å frigi gislene.
Ifølge distriktssjefen skal de 21 gjenværende sørkoreanske gislene fortsatt være i live.
Krever møte
Afghanske myndigheter vil ikke å innfri Talibans krav, og regjeringen har forsøkt å overtale Taliban til å tillate et møte mellom en sørkoreansk delegasjon og noen av gislene.
Talibans siste tidsfrist for å få innfridd sine krav om løslatelse av fanger, gikk ut kl. 09.30 i dag norsk tid. Forhandlinger mellom partene skal så langt ha vært resultatløse.
- Forhandlingene fortsetter, sa sjefforhandler for den afghanske regjeringen, Waheedullah Mujadadi, etter at Talibans frist var gått ut tidligere i dag.
- Løslat kvinnene først
Den afghanske regjeringen nekter å løslate Taliban-fanger i bytte mot sørkoreanerne, og har bedt Taliban løslate de 16 kvinnene i den sørkoreanske gruppen, før andre krav blir diskutert.
Ifølge en talsmann for Taliban er to av de 16 sørkoreanske kvinnene alvorlig syke.
Bilde av de bortførte sørkoreanerne før avreise til Afghanistan.
Foto: AFP / AFP- Flertallet av gislene er syke, men to av kvinnene er alvorlig syke og risikerer å dø, sa Taliban-talsmann Qari Mohammad Yousuf til AFP tidligere i dag.
Taliban har allerede drept to av de 23 sørkoreanske kristne hjelpearbeiderne som ble bortført i Ghazni-provinsen 19. juli, og truer med å drepe flere dersom den afghanske regjeringen ikke løslater fanger.
Ber USA om hjelp
Familiene til de bortførte sørkoreanerne ber om en mer aktiv støtte fra USA for å få til en løsning på gisselsituasjonen.
- Selv om sørkoreanske myndigheter gjør alt de kan, ber vi om støtte fra det internasjonale samfunnet, inkludert USA, slik at krisen kan avverges så fort og fredelig som mulig, het det i en felles appell fra familiene til de bortførte sørkoreanerne i dag.
Se video fra Sør-Korea:
USA bør dessuten være mer fleksible i arbeidet med å få løslatt gislene, mener familiene.
Familienes appell er overlevert USAs ambassade i Seoul.
Amerikanske myndigheter har hittil vært sparsommelige med uttalelser angående bortføringen av sørkoreanerne, men har ved flere anledninger gjort det klart at USA ikke forhandler med terrorister.