Hopp til innhold

Sikkerhetssjefen ved USAs ambassade skutt og drept i Jemen

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Maskerte menn skjøt og drepte sikkerhetssjefen ved den amerikanske ambassaden i Jemen, da han var på vei til jobb i dag.

Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Peker på Al Qaida

Ifølge en sikkerhetskilde ved ambassaden ble mannen drept av menn på motorsykler som åpnet ild mot bilen der den lokalt ansatte sikkerhetssjefen satt.

– Dette drapet har Al Qaidas fingeravtrykk, og ligner på tidligere aksjoner organisasjonen har utført, sier en anonymkilde til nyhetsbyrået.

Dagens angrep er det siste i en rekke voldelige aksjoner mot amerikanske interesser i Jemen.

Flere angrep på ambassaden

Jemen har lenge blitt sett på som Al Qaidas nye hovedkvarter, og flere har fått sin trening av organisasjonen, AQAP, eller Al Qaida på den arabiske halvøy.

For en måned siden angrep store folkemasser USAs ambassade i hovedstaden Sanaa i en protest mot filmen som hånet Muhammed.

Den gangen ble en person drept.

Tidligere denne måneden skjøt og drepte jemenittiske sikkerhetsstyrker tre personer, som var mistenkt for å ha tilknytning til Al Qaida.

Ønsker kontroll

AQAP har en operativ del, Ansar al Sharia, som nå kjemper for å ta kontroll over flere byer i sør.

4. mars drepte opprørerne 185 soldater under ett enkelt angrep på en militærbase. AQAP forsynte seg også med krigsfanger, stridsvogner og annet militært materiell.

Lignende, mindre angrep er gjennomført i Al Bayda lenger inne i landet, utenfor hovedstaden Sanaa, i kystbyen Al Mukalla i øst og i flere andre provinser.

Opprørsbevegelse

Al Qaida i Jemen har utviklet seg fra terrornettverk til opprørsbevegelse, og amerikanske myndigheter har lenge fryktet at de har fått hjelp av amerikanske statsborgere som har reist til Jemen under dekke av å skulle lære seg arabisk.

I sommer ble det også kjent at en nordmann hadde reist til landet for å la seg trene av islamister.

Parallelt med at AQAP med søsterorganisasjonen Ansar al Sharia kjemper en lokal kamp, skal de ha spesielle grupper som forbereder seg på terrorangrep mot amerikanere.

SISTE NYTT

Siste nytt