Hopp til innhold

USAs konsultat i Berlin evakuert

Det amerikanske konsulatet i Berlin ble torsdag evakuert etter at en ansatt rapporterte om en konvolutt med merkelig lukt.

USAs konsultat i Berlin

EVAKUERT: Brevet ble overbrakt konsulæravdelingen ved USAs ambassade i Berlin torsdag morgen av en person som hevdet han skulle søke om visum. Kort tid etterpå ble det slått full alarm.

Foto: PAWEL KOPCZYNSKI / Reuters

– Lukten kom fra en konvolutt som inneholdt en søknad om visum, sier talskvinne for ambassaden, Ruth Bennet til nyhetsbyrået AP.

Ifølge Bennet ble konvolutten overlevert av søkeren selv til ansatte på konsultatet torsdag morgen.

Politi og brannvesen med spesialutstyr kom raskt til stedet. Konsultatet ble evakuert, men ved 14-tiden torsdag ble alarmen avblåst og de ansatte kunne vende tilbake på jobb.

Ifølge avisen Der Tagesspiegel var det en mann fra Albania som kom med brevet. Politiet har undersøkt brevet og har ikke funnet farlige stoffer.

Berlin, ambassade, evakuert

I BEREDSKAP: Kriminalteknikere undersøkte både konsultatet og innholdet i brevet uten å finne farlige stoffer.

Foto: PAWEL KOPCZYNSKI / Reuters
Klaget over kvalme

Tre kvinnelige ansatte ved konsultatet ble brakt til sykehus etter å ha vært i kontakt med konvolutten og innholdet.

De tre kvinnene skal blant annet ha klaget over kvalme og pusteproblemer. En av dem skal være lagt inn på en spesialavdeling på sykehus etter å ha åpnet et brev som inneholdt et hvitt pulver, ifølge Berliner Zeitung.

Ansatte fortalte tidligere torsdag at et mann med arabisk utseende kom inn i konsulatets lokaler i Berliner Clayallee og la fram papirer som skal ha inneholdt et ukjent stoff.

Opptøyer i flere land

Berlin, ambassade

USIKKERHET: Noen av de ansatte utenfor konsultatet før det ble klart om det var trygt å gå tilbake i bygget.

Foto: PAWEL KOPCZYNSKI / Reuters

USAs ambassade i Berlin ligger i sentrum av byen, mens konsulæravdelingen ligger i Clayallee i Zehlendorf, sørvest i byen.

Amerikanske ambassader over hele verden er i høy beredskap etter at USAs ambassadør i Libya og tre andre ansatte ble drept i et rakettangrep onsdag.

Demonstrantene er rasende på grunn av den samme islamkritiske filmen som førte til voldelige demonstrasjoner i Libya og Egypt tidligere i uken. Også i dag har protestene fortsatt i Kairo.

Torsdag ble USAs ambassade i Jemens hovedstad Sanaa stormet av flere hundre demonstranter.

Følg utviklingen i Muhammed-bråket her

SISTE NYTT

Siste nytt