USA: Nord-Korea er rede til å forhandle om atomnedrustning

Ifølge en talsmann for myndighetene i USA er Nord-Korea villig til å diskutere atomnedrustning på den koreanske halvøya, melder Reuters.

Frimerke

Dette frimerket ble utgitt i Nord-Korea i fjor for å hylle det som ble kalt en «vellykket test» av den ballistiske raketten Hwasong-15. Raketten er motivet på frimerket.

Foto: Kcna / Reuters

TV-stasjonen CNN meldte i går at USA og Nord-Korea har hatt hemmelige, direkte samtaler for å forberede et møte mellom USAs president og Nord-Koreas leder.

Representanter fra de to landene skal ha snakket sammen flere ganger, og ved en anledning skal de ha møtt hverandre i all hemmelighet i et tredje land.

Nå sier en anonym amerikansk tjenestemann at Nord-Korea for første gang har sagt at de klare til å diskutere en nedrusting når Donald Trump og Kim Jong-un møtes.

Sør-Koreas utenriksminister har tidligere sagt at den nordkoreanske lederen har gitt sitt ord på at han forplikter seg til å ruste ned atomvåpenprogrammet sitt.

– Betydningen av hans ord veier ganske tungt, i den forstand at dette er første gang disse ordene kom direkte fra Nord-Koreas leder. Det har aldri skjedd før, sa Kang.

Nord-Korea har pådratt seg det internationale samfunnets vrede med atomprøvesprengninger og test av langtrekkende missiler. FNs sikkerhetsråd har krevd at Nord-Korea stopper sine atom- og missilprogrammer, men landets ledelse har nektet å bøye seg for kravet.

SISTE NYTT

Siste nytt