USA: Kidnapper risikerer dødsstraff

Siktelsen mot Ariel Castro kan bli utvidet. Påtalemyndigheten mener han har tatt livet av ufødte barn og han risikerer dermed å bli dømt til døden.

Ariel Castro i retten

RISIKERER DØDSSTRAFF: En av aktorene i saken mot Ariel Castro mener han har drept ufødte barn. Dermed risikerer han dødsstraff.

Foto: Tony Dejak / Ap

Torsdag kveld norsk tid ble det holdt en pressekonferanse i forbindelse med bortføringssaken i Cleveland. En av aktorene, Timothy J. McGinty, mener at siktelsen mot Ariel Castro kan bli utvidet. Dermed risikerer han dødsstraff, melder AP.

– Vi kommer til å starten en formell prosess for å undersøke om han kan siktes for drap.

Tirsdag kom nyheten om at Castro hadde bortført tre kvinner og holdt dem i fangenskap i ti år. Saken har fått enorm oppmerksomhet og det er også kommet frem detaljer fra innsiden av skrekkens hus.

Ufattelige lidelser

McGinty mener at Castro kan ha gjort seg skyldig i drap på ufødte barn og lovet å gjøre alt de kan i etterforskningen av tre bortførte kvinner.

Michelle Knight, som er en av de tro bortførte kvinnene, skal i avhør ha sagt at hun ble gravid opptil fem ganger, men at Castro sultet henne og slo henne i magen slik at hun ikke var i stand til å føde barna.

Knight skal ha vært i Castros fangenskap i ti år og saken har rystet USA.

Dyr kausjon

McGinty utelukker ikke å begjære dødsstraff dersom aktoratet klarer å legge frem tilstrekkelig med bevis.

– Denne barnekidnapperen holdt personer fanget i et torturkammer i et tiår. Lidelsene de har gjennomgått er utenfor fatteevne, aktor McGinty.

Castro er allerede siktet for kidnapping og voldtekt. Torsdag ble kausjonen satt til åtte millioner dollar (cirka 49 millioner kroner), to millioner dollar for hver av de tre bortførte kvinnene. I tillegg til to millioner for den seks år gamle jenten som ble funnet.

Les også: Møtte i retten med bøyd hode

Les også: Truet med drap hvis babyen døde

Les også: Bortført kvinne fikk barn i fangenskap

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt