USA: Fire drept på matfestival

15 personer skal være skadet og politiet bekrefter at fire personer er skutt og drept på en matfestival i California.

Flere personer er skutt og drept på en matfestival i California i USA. Flere personer skal også være skadet. Foto: TWITTER /@wavyia

Flere personer er skutt og drept på en matfestival i California i USA. Flere personer skal også være skadet. Foto: TWITTER /@wavyia

– På under ett minutt ble gjerningsmannen skutt og drept, sier politisjefen i Gilroy Scot Smithee på en pressekonferanse i dag.

– Minst 15 mennesker er skadet og fire er drept, inkludert gjerningsmannen, sier politisjefen, som forteller at gjerningsmannen skal ha klippet seg gjennom et sikkerhetsgjerde på vei inn på festivalområdet.

– Noen øyenvitner har fortalt oss at det var en mistenkt til, men vi har ennå ikke pågrepet vedkommende, sier Smithee, som sier at politiet nå leter etter det som kan være en gjerningsmannen har samarbeidet med.

Laster Twitter-innhold

– En arrestert

Vitner forteller om panikk da en person skal ha begynt å skyte rundt seg på matfestivalen Gilroy Garlic Festival i natt. Ifølge arrangørene så har 100.000 mennesker vært innom den tre dager lange festivalen. Men det er uklart hvor mange som var til stede da skytingen fant sted.

Laster Twitter-innhold

Ifølge Bracco så skal en person ha blitt arrestert, men han er usikker på om det er flere gjerningsmenn.

– Jeg vet ikke om det er flere, så foreløpig så anser vi dette som en pågående hendelse, sier han.

Politiet bekrefter hendelsen på Twitter søndag uten å nevne hvor mange som er skadd, men en talsperson for et sykehus nord i California sier minst fem er skutt. Tilstanden til disse er ukjent.

Laster Twitter-innhold

– Barn skadet

Flere øyenvitner beskriver situasjonen som totalt uoversiktlig.

– Jeg var på vei bort fra scenen. Rundt to minutter senere så jeg bort og hørte flere skudd og røyk i luften, sier Lex De La Herran til CNN og legger til:

– Jeg trodde først det var fyrverkeri. Folk begynte å rope og løpe, og jeg gjorde instinktivt det samme. Det var kaotisk.

Laster Twitter-innhold

– Vi var på vei ut av festivalområdet da vi så en mann som var skutt i benet, og folk lå på bakken, forteller 13 år gamle Evenny Reyes, som også sier at blant de skadde var barn.

– Jeg så også et lite barn som var skadet på bakken. Folk kastet bord rundt seg og forsøkte å komme seg over gjerdene, sier Reyes til lokalavisen Mercery News.

Bandet The Tin Man gikk på scenen akkurat da skytingen startet og vokalist Jack Breen beskriver en mann i en grå skjorte og men et tørkle rundt halsen som startet å skyte inn i folkemengden som stod å spiste med det som han beskriver som en automatrifle.

– Vi kastet oss ned på scenen og jeg hørte noen rope til gjerningsmannen og spurte hvorfor. Han svarte «fordi jeg er veldig sint», sier Van Breen.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt