En FN-rapport fra forrige måned slo fast at IS har utnyttet maktvakuumet i det oljerike landet til å vinne stadig mer terreng.
General David Rodríguez mener det vil bli vanskeligere for gruppen å ta landområder og befeste disse posisjonene i Libya enn det har vært i Syria og Irak.
– Det er mulig, men for øyeblikket er jeg ikke bekymret for det. Forholdene er veldig annerledes i Libya, blant annet fordi gruppen ikke har libyskfødt personell som vet så mye om landet, slik de hadde i Irak og Syria. Og det libyske folket liker ikke påvirkning utenifra, sier Rodriguez.
- Les også:
Sammenstøt med libysk milits
Ekstremistgruppen tok i fjor kontroll over kystbyen Sirte, og den har kjempet for å utvide sin kontroll til andre områder. Men ifølge Rodriguez blir de forhindret av libyske militser flere steder i landet.
– I øst, i Benghazi og Derna, har de strittet imot IS og gjort det mye vanskeligere for dem å operere, hevder han.
Rodriguez sier amerikansk etterretning har avdekket at IS har økt styrken i Libya til inntil 6.000 krigere i løpet av de siste 12 til 18 månedene.
- Les også:
Spesialstyrker opererer i Libya
USA, Frankrike og andre europeiske land har sendt spesialstyrker til Libya for å for å støtte lokale militsgrupper.
I februar angrep amerikanske fly en IS-treningsleir nær den tunisiske grensen. Her ble mer enn 40 militante drept. I november i fjor ble den libyske IS-toppen Abu Nabil drept.
Libya har vært preget av kaos og anarki siden opprørere med luftstøtte fra Norge og andre NATO-land styrtet Muammar Gaddafis regime i 2011.
Sjefen for Libyas selvutnevnte Tripoli-regjering nekter å overlate noe makt til den FN-støttede samlingsregjeringen.
- Les også: