Hopp til innhold

USA: 4000 soldater skal beskytte USAs grenser

Frem til muren er klar skal flere tusen amerikanske soldater til grensen mellom USA og Mexico. – Mexico må bare finne seg i det, ellers vil jeg ikke beholde frihandelsavtalen, sier Donald Trump.

Trump besøker grensemuren mellom Mexico og California

TRUMP PÅ TUR: Donald Trump var tidligere i mars ved USAs grenser til Mexico. Nå har han bestemt at soldater skal utplasseres i området for å passe på landets grenser.

Foto: Mandel Ngan / AFP

Om få dager blir de første 250 soldatene sendt til grensen mellom USA og Mexico, opplyser myndighetene i Texas.

Også Arizona vil sende 150 soldater i løpet av neste uke.

Planen er at mellom 2.000 og 4.000 soldater skal beskytte USAs grenser, men hvordan dette skal finansieres er ennå ikke avklart.

Les: Trump: – Vi starter å bygge muren på mandag

Færre ulovlige innvandrere

Tidligere denne uken underskrev president Donald Trump en ordre om å utplassere soldater fra nasjonalgarden langs grensen mot Mexico.

Han ønsker at USA skal sette et stopper for at ulovlige innvandrere kommer inn i landet.

De siste ukene har han gått hardt ut på Twitter mot Mexico, som han mener ikke gjør noe for å stoppe den ulovlige innvandringen til USA.

Trump har i tillegg truet med å avslutte frihandelsavtalen (NAFTA) mellom landene.

Laster Twitter-innhold

Mexico reagerer

Den mexicanske presidenten Enrique Pena Nieto reagerer på utsagnet til Donald Trump, og kaller det truende og respektløst, ifølge AFP.

– Om dine seneste kunngjøringer er et resultat av din misnøye med innenrikspolitiske utfordringer, med USAs lover eller Kongress, er det dem du bør gå etter. Ikke mexicanere. Vi vil ikke la negativ retorikk påvirke våre handlinger, sa Peña Nieto torsdag.

Det har vært spenning mellom de to landene siden Trump ble innsatt, etter å ha ført en valgkamp stappfull av anti-mexicansk retorikk.

Peña Nieto har to ganger avlyst møter med Trump i Det hvite hus, etter opphetede telefonsamtaler mellom de to.

Les også: NRK erfarer: USAs ambassadør til Washington for å diskutere straffetoll

SISTE NYTT

Siste nytt