Obama viser bilder av skadde barn for å overbevise verden

Amerikanske myndigheter distribuerer nå en video, som viser bilder av det som etter sigende skal være ofre etter gassangrepet i Damaskus, for å overbevise verden og kongressen om at et militært angrep på regimet i Syria er det eneste riktige.

Antatt offer etter gassangrep i Syria

På videoen som amerikanske myndigheter nå distribuerer er det flere barn som ligger på gulvet med symptomer på å være utsatt for nervegass.

Foto: Ap

På en pressekonferanse i Paris i dag understreket USAs utenriksminister John Kerry at angrepet for litt over to uker siden ikke kan ignoreres.

– Viser at dette handler om mennesker

Amerikanerne har hele tiden anklaget Assad-regimet for å ha brukt kjemiske våpen mot sin egen befolkning den 21. august i år og drept 1400 mennesker.

Videoen som amerikanerne nå sender rundt skal vise ofre etter dette angrepet, inkludert barn som har symptomer på å ha vært utsatt for nervegass.

– Videoene viser oss at dette handler om mennesker, barn og foreldre som blir utsatt for handlinger som er helt uakseptabelt for alle uavhengig av hvor man måtte befinne seg i verden. USA har alltid stått for en holdning som ikke kan tolerere slike handlinger. Dette er ikke våre verdier og det er ikke slik vi er, sa Kerry, som befinner seg for tiden i Europe for å samle støtte for et angrep på Syria.

Tre dagers angrep

Et angrep som, ifølge militærkilder Los Angeles Times har snakket med, kan være i tre dager.

To ikke navngitte amerikanske offiserer sier til avisen at Det hvite hus har bedt om en lengre liste over bombemål enn de 50 som allerede er plukket ut. Planen skal være å gjennomføre en lang rekke rakettangrep, som så vil bli etterfulgt av nye angrep mot mål som enten ikke ble truffet eller som ikke ble ødelagt av de første rakettene.

At det nå planlegges for et tre dager langt angrep reflekterer ifølge avisen at Det hvite hus og Pentagon mener det må kraftigere skyts til for å gjøre selv minimal skade på styrkene til president Bashar al-Assad.

Fem amerikanske krigsskip befinner seg nå i det østlige Middelhavet. De kan brukes til å skyte ut kryssraketter og luft til bakke-raketter mot Syria på lang avstand uten at syrisk luftvåpen har mulighet til å slå tilbake.

Men nå vurderer amerikanske myndigheter også å ta i bruk bombefly fra luftforsvaret, ifølge avisen.

Syria er også innen rekkevidde for en hangarskipsgruppe som befinner seg i Rødehavet, og som også kan skyte ut kryssraketter.

Vurderer Sikkerhetsrådet

I dag ble det også klart at USA vurderer det franske forslaget om å vende tilbake til FNs sikkerhetsråd og hente støtte der.

Denne helgen ble det nemlig klart at EUs utenriksministre stilte seg bak en fellesuttalelse om at en eventuell militæraksjon må vente på rapporten fra FNs våpeninspektører, og at saken har vært opp i Sikkerhetsrådet før det tas en avgjørelse.

SISTE NYTT

Siste nytt