Nord-Koreas mål om å nå det amerikanske kontinentet med raketter, og i verste fall atomvåpen, får USA til å reagere.
Direktør for den amerikanske etterretningstjeneste, Vincent Stewart, sier Kim Jong-un til slutt vil lykkes dersom noe ikke gjøres, skriver nyhetsbyrået AP.
Nord-Korea har gjentatte ganger fått kritikk i FN, men fortsetter prøveoppskytinger av ballistiske missiler, det vil si en rakett som kan frakte en bombe.
Senest 22. mai bekreftet Nord-Korea at de hadde skutt opp en mellomdistanserakett.
Nå ruster USA seg til å møte Nord-Koreas raketter med egne raketter.
FORNØYD: Nord-Korea skryter av sin seneste rakettoppskyting.
Første test
Det amerikanske forsvaret vil tirsdag i neste uke for første gang forsøke å skyte ned et langdistansemissil.
Målet er å simulere en nordkoreansk langdistanserakett (ICBM) rettet mot det amerikanske fastlandet, opplyser myndighetene i USA fredag.
Hvis testen lykkes, smeller rakettene i hverandre over Stillehavet.
Et slikt rakettforsvar er regnet som teknologisk svært krevende. Kritikere mener det også er minst pålitelig, skriver nyhetsbyrået AP.
Pentagon beskriver det selv som å treffe en kule med en kule.
Startet av Reagan
USA har gjennom en årrekke forsøkt å utvikle et system for å kunne avskjære raketter i luften. 9 av 17 tester siden 1999 har vært vellykkede. Den seneste testen, i 2004, var en suksess, men etterfulgte tre mislykkede forsøk.
– Disse testene er designet for å treffe, og det som har vært overraskende for meg, er at så mange av dem har feilet, sier Philip Coyle.
Han ledet Pentagons testsenter fra 1994 til 2001, og har studert missilforsvaret tett.
Systemet har røtter tilbake til trusselen fra Sovjetunionen under den kalde krigen, og Ronald Reagens Star Wars-planer fra 1983.