NRK Meny
Normal

USA sender krigsskip til Svartehavet

Samtidig med at det kommer motstridende meldinger om gisselaksjonen i Øst-Ukraina, så sender den amerikanske marinen krigsskip til Svartehavet.

USS Donald Cook ved havn i Spania

«USS Donald Cook» kastet i dag loss ved havnen i Spania og satt kursen mot Svartehavet, der jageren vil være på plass på torsdag.

Foto: GOGO LOBATO / Afp

I dag meldte den ukrainske sikkerhetstjenesten at ukjente bevæpnende separatister skal ha plassert ut eksplosiver i en bygning i Luhansk og at de holdt 60 mennesker mot deres vilje.

Dette blir imidlertid avvist av demonstrantene selv, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

– Vi trenger ikke gisler for å få det vi ønsker, sier en av demonstrantene. Han beskriver seg selv som en koordinator bak okkupasjonen av bygningen.

De siste dagene har ulike prorussiske separatistgrupper tatt kontroll over administrasjonsbygninger i Donetsk, Kharkiv og Luhansk i Øst-Ukraina.

Sender krigsskip fra Spania

Både den ukrainske og den amerikanske regjeringen anklager nå Russland for å ha sendt agenter til Øst-Ukraina for å piske opp stemningen, slik de gjorde på Krim-halvøya før den ble annektert.

Nå ber USAs utenriksminister John Kerry russerne om å slutte å hisse opp stemningen i området og ønsker nå at de to landene, sammen med EU og Ukraina, setter seg ned å løser den spente situasjonen i landet.

Samtidig sender nå amerikaneren krigsskipet «USS Donald Cook» til Svartehavet.

Jageren, som kan skyte ut styrte raketter, skal delta i manøvre og vise økt beredskap overfor NATO-allierte, opplyser en talsperson for Pentagon.

– Har skaffet våpen

Det var den Kiev-vennlige gruppen som kaller seg Euromaidan som meldte at russiskvennlige demonstranter hadde plassert ut eksplosiver i SBU-bygningen i Luhansk og at det skal være 60 gisler inne i bygningen.

Laster Twitter-innhold

– Sikkerhetstjenesten, SPU, kan slå fast at kriminelle har minelagt bygningen og holdet akkurat nå 60 mennesker fanget, heter det i en uttalelse fra SPU.

Prorussiske demonstranter har tatt kontroll over sikkerhetstjenestens hovedkvarter Luhansk

Prorussiske demonstranter har tatt kontroll over sikkerhetstjenestens hovedkvarter Luhansk. Nå skal de holde 60 mennesker mot sin vilje inne i bygningen.

Foto: GENYA SAVILOV / Afp

Foreløpig er det ikke kjent hvilke gruppe som står bak, og ingen har identifisert gislene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt