Trump avlyser landsmøte i Jacksonville

President Donald Trump dropper det republikanske landsmøtet i Jacksonville i august. – Jeg må beskytte det amerikanske folket fra viruset, sa Trump.

President Donald Trump

Trump varslet at han kommer til å holde sin takketale i en alternativ i form vedrørende presidentkandidat nominasjonen.

Foto: Kevin Lamarque / Reuters

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

President Donald Trump avlyser det republikanske landsmøtet i Jacksonville i Florida på grunn koronapandemien. Landsmøtet skulle finne sted i august, for å formelt nominere Trump som ny presidentkandidat.

– Dette er ikke rett tid. Jeg må beskytte det amerikanske folket fra «kina-viruset», sa president Donald Trump på kveldens pressekonferanse om Koronapandemien.

En gruppe delegater skal fortsatt møtes som planlagt i Charlotte i North Carolina 24. august.

Florida er USAs episenter for koronaviruset.
Nærmere 400.000 mennesker er smittet av viruset i Florida. Det ble registrert 14.000 nye smittetilfeller siste døgn. Antall døde som følge av viruset har kommet opp i 4.782 personer.

Totalt er det nå 4 millioner smittetilfeller i USA.

Ifølge New York Times advarer flere eksperter om at smittetallene kan være 13 ganger høyere enn de offisielle tallene i enkelte områder. I dag registrerte også fem delstater de høyeste dødstallene så langt under pandemien.

Trump åpnet kveldens pressekonferanse om koronasituasjonen i landet, med å si at entusiasmen i befolkningen når det gjelder å bekjempe viruset er skyhøy.

– Vi har hatt en flott uke når det gjelder å forene oss i kampen mot «the China Virus». Vi har minnet folk om hvor viktig det er å bruke munnbind, når man ikke kan holde reglene for sosial distansering.

– Det har blitt sendt en sterk beskjed til unge mennesker, om å slutte å gå på barer og andre steder med mye mennesker, fortsatte Trump.

Trump benyttet også anledningen til å rose innsatsen til de føderale styrkene i Portland. Tidligere kveld varslet et tilsynsorgan i Justisdepartementet at de skal undersøke påstander om unødig maktbruk mot demonstranter.

President Donald Trump viste frem munnbind på pressekonferansen torsdag

På den første korona-pressekonferansen på flere måneder, tidligere denne uken, oppfordret Trump amerikanere til å bruke munnbind.

Foto: Evan Vucci / Evan Vucci

Det store vaksine-rushet

For Donald Trump har korona-krisen vært en katastrofe, også når det gjelder oppslutning på meningsmålingene. De siste dagene har han tilsynelatende endret strategi, blant annet i synet på bruken av ansiktsmasker.

Mye tyder likevel på at det er håpet om en effektiv vaksine som utgjør den viktigste strategien i Det hvite hus. Tidligere denne uken fortalte Trump at han er sikker på at det kommer en kur snart.

– Vi er veldig nære en vaksine – jeg tror vi kommer til å se noen svært gode resultater», sa Trump på tirsdag.

Medisinske eksperter har, i likhet med presidentens politiske motstandere, advart mot mulige forsøk fra den amerikanske administrasjonen på å annonsere vaksine-gjennombrudd før det er forsvarlig.

  • Meld deg på Urix-ukebrevet her.

Mens president Trump gjentatte ganger har hevdet at USAs koronatesting er best i verden, melder amerikanske forskere og laboratorieansatte nå om mangel på nødvendig utstyr. Det har ført til lang ventetid for dem som vil teste seg.

WHO slår tilbake

USA trakk seg tidligere i år fra WHO-samarbeidet, og president Donald Trump anklaget organisasjonen for å ha sviktet under pandemien. Tirsdag denne uken brukte USAs utenriksminister Mike Pompeo et møte med folkevalgte i London til å fremsette påstander om at lederen for Verdens helseorganisasjon er korrupt, kjøpt og betalt av Kina.

Torsdag svarte WHO-sjefen Tedros Adhanom Ghebreyesus på anklagene under en pressekonferanse i Genève.

Kommentarene er usanne og uakseptable og uten noe grunnlag, sa Ghebreyesus.

Han advarte samtidig mot å ta i bruk pandemien som et politisk virkemiddel, og slo fast at WHOs fokus er å redde liv, ifølge NTB.

Status Norge

Sist oppdatert: 12.08.2020
389
Siste uke
15
Innlagt
256
Døde

SISTE NYTT

Siste nytt