NRK Meny
Normal

USA etterforsker News Corp

Det amerikanske justisdepartementet har startet etterforskning av om journalister i News Corp prøvde å hacke telefonene til ofre for terrorangrepene i USA 11. september 2001.

11. september-pårørende utenfor justisdepartementet

Pårørende etter 11. september-angrepene snakker med media etter møtet med justisminister Eric Holder onsdag. Fra vensre: Al Santora, som mistet sin sønn Christopher, en brannmann i New York. James Riches, som mistet sin sønn Jimmy. Charles Wolf, som mistet sin britiske kone Katherine og de pårørendes advokat Norm Siegel.

Foto: J. Scott Applewhite / Ap

Eric Holder

Justisminister Eric Holder gikk til det uvanlige skritt å bekrefte at det pågår en etterforskning.

Foto: YURI GRIPAS / Reuters

Det sa den amerikanske justisministeren Eric Holder da han onsdag møtte familiemedlemmer av noen av de som mistet livet i terrorangrepene for ti år siden.

Holder hadde et møte med rundt ti pårørende der også medlemmer av det føderale politiet FBI var tilstede.

Ministeren bekreftet på møte at det foregår en etterforskning, men ville ikke gå i detalj.

- De ville ikke si noe, de var veldig veldig forsiktige i det de sa fordi det er er sjelden at regjeringen bekrefter at det foregår en etterforskning, sa Maureen Santora etter møtet.

Hennes sønn var brannmann i New York og mistet livet i World Trade Center.

Kan ha blitt foreldet

Norman Siegel

Advokaten Norman Siegel har representert pårørende etter 11. september i flere saken.

Foto: MIKE SEGAR / Reuters

- Jeg ble oppløftet av det de hadde å si, sa Diane Horning, som hadde en sønn som arbeidet og døde i World Trade Center.

Hun sa at hun var glad for å ha fått beskjed om at dersom noen hadde prøvd å hacke telefonene uten å lykkes, så vil de likevel kunne straffeforfølges.

Familienes advokat, Norman Siegel, frykter imidlertid at det kan bli vanskelig å reise sak ettersom det har gått så lang tid siden de angivelige forbrytelsene.

- Det er grunn til bekymring for om foreldelsesfristen for føderale forbrytelser avhengig av når og hvis hackingen fant sted, sa advokaten Norman Siegel etter møtet i justisdepartementet i Washington.

Startet med anklager i Storbritannia

Det var den britiske avisen Daily Mirror som tidligere i sommer skrev at News of the World skal ha forsøkt å bestikke en politimann i New York for å gi avisen oversikt over ofrenes private telefonsamtaler.

Det er anklagene i Daily Mirror som har gjort at amerikanske myndigheter nå har startet etterforskning.

Les også: Ikke bevis, skrev Murdochs egen avis

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt