USA-ekspert: Hillary Clinton gjør comeback på avgjørende tidspunkt i valgkampen

Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton deltar i kveld på sitt første valgkamparrangement etter sykdommen. Det kan bli en av hennes viktigste opptredener i valgkampen, mener USA-ekspert Vårin Alme.

Hillary Clinton viser tommelen opp når hun går om bord i et fly

Fire dager etter at hun måtte avbryte og støttes ut av en minnemarkering for ofrene i terrorangrepene 11. september 2001, kaster Hillary Clinton seg inn i den amerikanske valgkampen igjen.

I kveld norsk tid deltar hun på sitt første valgkamparrangement etter flere dager med hvile og avlyste valgkampturer.

Clinton skal tale på et valgkamparrangement i Greensboro i Nord-Carolina.

– Dette er noe av det viktigste i valgkampen hennes, nå gjelder det å overbevise velgerne. Meningsmålingene har vist at det er blitt jevnere mellom henne og Donald Trump. Nå gjelder det at hun fremstår ikke bare som frisk, men som energisk og entusiastisk, sier kommentator på Amerikanskpolitikk.no og statsviter Vårin Alme.

– Dette er et avgjørende tidspunkt i valgkampen. De fleste velgerne «skrur på» oppmerksomheten etter «labour day», som nettopp har vært. Nå går vi inn i valgkampinnspurten.

– Kan bruke sykdommen til sin fordel

Da Clinton måtte støttes ut av minnemarkeringen, sa valgkampmedarbeiderne hennes først at hun bare var overopphetet. Senere opplyste imidlertid Clintons lege at hun før helgen var diagnostisert med lungebetennelse.

Alme mener Clinton gjør lurest i å nevne hendelsen i kveldens tale.

Vårin Alme

VIKTIG: Ifølge Vårin Alme blir Hillary Clintons opptreden i Greensboro svært viktig.

– Hun har en sjanse til å kunne snu det rundt og bruke saken til sin fordel. Hun er blitt beskyldt for å være kald, så nå kan hun utnytte hendelsen ved å være litt mer menneskelig, sier hun.

Ifølge CNN skal Clinton snakke om «hvordan vi løfter opp våre barn og familiene» når hun går på talerstolen i Greensboro.

– En fordel med Hillary Clintons pause fra valgkampen, er at hun har hatt tid til å spisse argumentene hun skal legge frem for velgerne disse siste ukene, sier Clintons talsperson Jennifer Palmieri.

– Clinton må vise at hun ikke har noe å skjule

Når Clinton i kveld skal vise at hun er tilbake i valgkampen, og det i vippestaten Nord-Carolina, har hun flere viktige oppgaver, mener Alme.

– Hennes viktigste oppgave med talen blir å overbevise velgerne om at hun er frisk, og at dette ikke har svekket henne i noen som helst grad. Men ikke minst er det viktig for Clinton å vise at hun ikke har noe å skjule. Hun sliter med dårlige tall når det gjelder tillit, så det er svært viktig at hun fremstår troverdig, sier hun.

Clintons personlige lege Lisa Bardack har i en to sider lang oppdatering om presidentkandidatens helse, gjort det klart at Clinton er på bedringens vei.

– Hennes helse er god, og hun er i stand til å bli USAs president, skriver Bardack.

Hillary Clinton snakker med journalister om bord i Clintons valgkampfly

COMEBACK: Hillary Clinton snakket med journalistene om bord i valgkampflyet da hun gjenopptok valgkampen sin i dag.

Foto: BRIAN SNYDER / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt