Hopp til innhold

USA bomber IS-krigere i nærheten av ny demning

Søndag startet amerikanske fly bombing av IS-krigere i nærheten av Haditha-dammen i Irak, bekrefter USAs forsvarsdepartement.

Kamper ved Haditha, Irak 25. august 2014

USA bidrar fra luften i kamper ved Haditha-demningen. Her fra kamper i området den 25. august.

Foto: Osama Al-dulaimi / Reuters

Flyene skal ifølge forsvarsdepartementet Pentagon ha angrepet IS-krigerne for å hjelpe irakiske styrker.

– Angrepene kom etter ønske fra irakiske myndigheter og følger USAs linje om å beskytte amerikansk personell og ressurser, sier talsmann og kontreadmiral John Kirby i det amerikanske militæret til Reuters.

Haditha-demningen har vært truet av krigere fra IS (Den islamske staten) siden august.

Demningen er den nest største knyttet til et vannkraftverk i Irak, bak Mosul-demningen som det tidligere også har vært harde kamper om i forbindelse med krigen mellom IS og Irak.

Over 130 luftangrep så langt

Tidligere har USA satt inn kraftige luftangrep ved Mosul-demningen for å hjelpe regjeringshæren og kurdiske styrker ta den tilbake fra IS.

Nå bombes det ved Haditha-dammen.

– Disse luftangrepene gjennomføres for å hindre at terroristene videre kan true irakiske sikkerhetsstyrker og dermed demningen, sier talsmann Kirby i det amerikanske forsvaret til Reuters.

Haditha-demning og Mosul-demning

USA gjennomførte også luftangrep i Irak både fredag og lørdag. I en offisiell melding fra sentralkommandoen til det amerikanske forsvaret lørdag hadde luftstyrkene til da gjennomført over 130 luftangrep over hele Irak.

Det amerikanske forsvaret har sluppet flere videoer fra tidligere luftangrep over Irak, her fra 30. august:

SISTE NYTT

Siste nytt