NRK Meny
Normal

Bush lover Libanon hjelp

USAs president George W. Bush lovet i dag Libanon en bistandspakke verdt 230 millioner dollar for å reparere skadene etter Israels ødeleggende bombing. 

George W. Bush
Foto: R. Edmonds / Scanpix/AP

- USA vil ta sin del av ansvaret for gjenoppbyggingen, sa president Bush under en direktesendt pressekonferanse i ettermiddag.

I de 230 millionene - ca 1,6 milliarder kroner - inngår også 25.000 tonn hvete.

Bush oppfordret også hele det internasjonale samfunnet til å slutte opp om den fredsbevarende FN-styrken som skal sendes til Libanon. Han ba blant annet Frankrike om å bidra med en større styrke.

- Det haster, sa presidenten, som ber om at styrken etableres så raskt som mulig slik at våpenhvilen kan opprettholdes.

Libanons regjering har anslått at skadene etter den israelske bombingen vil koste mer enn 25 milliarder kroner. En giverkonferanse for Libanon skal holdes i Stockholm 31. august.

Iran og Irak

Under pressekonferansen var presidenten i tillegg både innom Iran og Irak.

Han uttrykte bekymring for snakket om at Irak var på randen av borgerkrig, men sa at det ikke var mulig for USA å trekke seg ut av landet nå.

Når det gjelder Irans omstridte atomprogram, var han fortsatt innstilt på å løse saken gjennom diplomati. I FNs resolusjon får Iran frist til 31. august til å stanse anrikingen av Iran eller bli utsatt for sanksjoner.

Irans øverste leder ayatollah Ali Khamenei sa tidligere i dag at landet aktet å fortsette anrikingen.  

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt