NRK Meny
Normal

USA advarer turister mot terror i Bangkok

Den amerikanske ambassaden i Bangkok advarer om at terrorister kan komme til å slå til mot utenlandske turister i den thailandske hovedstaden.

Turister i Bangkok

Vanligvis er turistområdene i Bangkok stappfulle av utenlandske turister. Her fra den thailandske nyttårsfeiringen i fjor.

Foto: David Longstreath / Ap

– Utenlandske terrorister kan være i gang med å planlegge angrep mot turistområder i Bangkok i nærmeste fremtid, skriver den amerikanske ambassaden på sin nettside.

Ambassaden ber amerikanske statsborgere være forsiktige i områder der mange turister ferdes.

– Vi har gått ut med en oppdatering av sikkerhetsinformasjonen på våre nettsider. Vi oppfordrer nordmenn til være forsiktige, rapportere mistenklige observasjoner til politiet, unngå større folkeansamlinger og holde seg oppdatert i mediene, sier pressevakt i UD, Frode Overland Andersen, til NRK.no.

– To mistenkte terrorister

Regjeringen i Thailand sier at den har fått beskjed om at to mistenkte muslimske terrorister har kommet til landet.

– USA kontaktet oss i går kveld om to terrorister som har kommet til Thailand og planlegger terrorangrep, sier den thailandske forsvarsministeren, general Yutthasak Sasiprapha, til nyhetsbyrået AFP.

Thailandske myndigheter sa fredag at de har arrestert et libanesisk Hizbollah-medlem og at de fortsetter å etteforske saken.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt