NRK Meny
Normal

Urix tar taxi: – Jeg ville kvittet meg med det republikanske partiet

WASHINGTON DC (NRK): NRK Urix tar denne høsten verdens taxisjåfører på alvor og kommer til å sette seg inn, la taksameteret gå og spørre sjåførene om deres meninger flere steder i verden.

Earl Stoddard kjører taxi i Washington, og han vet hva han ville gjort hvis han ble president for en dag.

VIDEO: Earl Stoddard mener Republikanerne har en omvendt Robin Hood-mentalitet.

For «alle» vet at de første journalistene spør om en politiske analyse eller en kommentar når de kommer til et nytt sted er taxisjåføren, og Earl Stoddard i Washington er klar på hva han ville gjort hvis han var president for en dag.

I videoen i toppen av saken kan du se første episode av NRK Urix sin nye serie og der kjører Stoddard rundt i USAs hovedstad.

Hvis du kunne være president for en dag, hva ville du gjort?

– Jeg ville kvittet meg med det republikanske partiet, de er grusomme. De har mistet kontakte med folket. De har en slags motsatt Robin Hood-mentalitet. De mener at de rike ikke har nok og at de fattige har for mye. Så de tar fra de fattige og gir til de rike. De tenker bare på penger, sier Stoddard mens han svinger forbi Capitol Hill.

Så kommer han med en bekjennelse:

– Jeg drømmer om å reise verden rundt før jeg dør.

Hva er det mest fjerntliggende stedet du vil dra til?

– Sør-Afrika, for jeg vil dra til Nelson Mandelas hjemland, og gå der han gikk. Jeg er ingen rasist, men jeg tror de svarte vil arve jorden, og jeg mener at bunnen var nådd da Nelson Mandela kom ut av fengselet i Sør-Afrika etter å ha vært urettmessig fengslet i nesten 27 år. Og jeg tror Gud har snudd timeglasset. Og som i timeglasset så render sanden på toppen ned og havner på bunnen. Og sanden på bunnen havner på toppen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt