NRK Meny
Normal

Urix tar taxi: – Italia har ubrukelige politikere

ROMA (NRK): NRK Urix tar denne høsten verdens taxisjåfører på alvor og kommer til å sette seg inn, la taksameteret gå og spørre sjåførene om deres meninger flere steder i verden.

Taxisjåføren Urix snakker med i Roma har liten tro på Italias politikere.

Øverst i saken kan du se videoen «Urix tar taxi».

– Politikerne i Italia har ingen troverdighet. Jeg tror ikke de er brukanes til noe godt for tiden, sier drosjesjåføren NRK møter i den italienske hovedstaden. Han er romaner i sjuende generasjon og har vokst opp i sentrum av byen. Han er stolt over å være italiener, men politikerne i landet har han lite til overs for.

Roma er det vakreste museet i verden inne et parkeringshus.

Han mener at selv om regjeringene kommer med reform etter reform så vises ikke det på bakken. Hver eneste gang en ny regjering blir innsatt blir gamle reformer skrotet og de setter i gang nye.

– De reformere skolene og lovene, men folk føler at det ikke er noen endring i det hele tatt. De sier at de vil endre noe, men i realitet skjer ingenting.

– En spektakulær by

Vår sjåfør er stolt over byen sin, selv om den er litt sliten, er den spektakulær og vakker, mener han.

Taxi Roma

NRKs drosjesjåfør er romaner i sjuende generasjon og stolt av byen sin.

Foto: NRK

– Men det er biler over alt. Man har kalt Roma det vakreste museet i verden inne et parkeringshus, fleiper han.

Men til tross for politikerne i landet og de trafikkerte veiene i hovedstaden, er han glad for å høre hjemme nettopp her.

– Jeg veldig glad for å være italiener. Vårt folk er flott og vi godtar alt dette. Vi har feil som alle andre, men vi passer på familiene våre, uansett hva politikerne våre sier og gjør.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt