United Airlines legger seg flate etter hundedødsfall

En hund døde etter at eieren ble pålagt å legge den i bagasjehyllen på et United Airlines-fly i USA. Flyselskapet tar nå fullt ansvar for hendelsen.

Airlines Uniteds Growth Plans

En hund omkom ombord et United Airlines-fly mandag kveld.

Foto: Mel Evans / AP

– Dette er en tragisk ulykke som aldri skulle skjedd, sier selskapet i en pressemelding.

I mer enn tre timer lå hunden i bagasjehyllen på turen mellom Houston og New York. Da flyet landet på LaGuardia-flyplass mandag kveld, var den død, melder CNN.

Hørte bjeffing underveis

Passasjeren skal ha blitt tvunget til å plassere hunden i bagasjehyllen. Den lå i en bag som er designet for å frakte dyr, og som passer inn under et flysete. United Airlines tar fullt ansvar for hendelsen

– Vi sender våre kondolanser til familien, og vi skal undersøke hendelsen, sier flyselskapet.

Laster Twitter-innhold

Ifølge NTB informerer flere passasjerer at de hørte bjeffing underveis og at de ikke visste at hunden hadde omkommet før flyet landet i New York.

Selskapet har refundert billettutgiftene til hundeeieren og hennes to barn og gebyret de hadde betalt for å få ta med seg hunden på flyet. I tillegg har de tilbudt seg å betale for obduksjon av hunden.

Høyest antall dødsfall hos dyr

Det er ikke første gang selskapet har vært utsatt for kritikk for deres behandling av dyr. I fjor ble United Airlines saksøkt av eierne av en kanin som døde ombord et av selskapets fly.

United Airlines hadde i fjor det høyeste antallet dødsfall hos dyr blant amerikanske flyselskap, ifølge en rapport fra det amerikanske transportdepartementet.

18 dyr døde, og 13 ble skadet om bord selskapet fly i løpet av fjoråret.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt