Unicef: – Opp mot hundre innesperrede barn under beskytning i Aleppo

Mange barn skal være innesperret i en bygning som er under kraftig angrep i Øst-Aleppo. FN sier at 82 sivile er blitt henrettet, av dem 13 barn.

Innbyggere i Aleppo flykter

FLYKTER FRA SAMMENSTØT: Innbyggere i Aleppo ankommer bydelen Fardos etter at regjeringsstyrkene tok bydelen Bustan al-Qasr fra opprørsstyrkene.

Foto: Stringer / AFP

Det sier en lege i byen til FNs barnefond Unicef, som gjengir informasjonen i en pressemelding tirsdag.

Ifølge legen skal de «muligens over hundre» barna være alene uten selskap fra familiemedlemmer eller andre voksne.

– Det er på tide at verden står opp for Aleppos barn og får slutt på det marerittet de lever, sier Geer Cappelaere i Unicef.

Organisasjonen oppfordrer nok en gang alle parter i konflikten til å tillate en trygg og umiddelbar evakuering av alle barn i Aleppo.

Tidligere tirsdag sa FN-rådgiver Jan Egeland, til NRK at han frykter det som vile møte hjelperorganisasjonene i Aleppo er en forferdelig situasjon.

Ifølge Egeland ba FN nylig om at 500 syke og sårede barn skulle bli evakuert ut av Aleppo, noe de ikke fikk anledning til å gjøre.

– Hver time blir noen slaktet

Regjeringsstyrker og deres allierte militser som har gjenerobret opprørskontrollerte områder i Øst-Aleppo, blir nå beskyldt for å ha likvidert folk som anklages for å være tilknyttet opprørsgrupper. Ifølge Aleppo Media Center, et kollektiv som drives av aktivister, har også kvinner og barn som er i familie med opprørere tilhørende Den frie syriske hær (FSA), blitt likvidert, melder CNN.

– Hver time blir noen slaktet, heter det i en uttalelse fra eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights, som også har mottatt meldinger om likvideringer i regi av regimestyrkene.

FN opplyste under en pressekonferanse tirsdag at 82 svilie skal ha blitt skutt på kloss hold av regjeringsstøttede militsstyrker. Blant disse skal det ha vært 11 kvinner og 13 barn.

– Vi er fryktelig engstelige for skjebnen til barn, voksne og hjelpearbeidere som akkurat nå er fanget inne i Øst-Aleppo, sier Nick Finney, landssjef for Redd Barna nord-vest i Syria.

– Over 300.000 drepte

Siden krigen i Syria startet i mars 2011 har over 312.000 blitt drept, ifølge statistikk fra eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

90.000 av de 312.001 drepte var sivile, blant dem 16.000 barn. Tallet på antall drepte inkluderer 53.000 opprørere og nærmere 110.000 regimevennlige krigere, blant dem over 60.000 regjeringssoldater og titusener av militsmedlemmer, medlemmer av Hizbollah-bevegelsen fra Libanon og andre fremmedkrigere.

Dronebilder fra Aleppo

Nærmere 55.000 jihadister har også blitt drept, mesteparten av dem med tilknytning til IS eller den tidligere Al Qaida-tilknyttede Fateh al-Sham, tidligere kjent som Nusrafronten.

SOHR har også registrert 3.683 drepte mennesker som man ikke har kunnet identifisere.

SISTE NYTT

Siste nytt