Unge briter med «desperat» bønn på sosiale medier

Flere briter ber om å bli adoptert av EU-land på Twitter ved hjelp av hashtaggen #adoptabrit, etter at brexit ble et faktum fredag morgen.

Storbritannia stemte for brexit

BREXIT: Flere briter ønsker å rømme fra Storbritannia, til land med EU-medlemskap. Storbritannia stemte for brexit fredag morgen, til ergelse for 16 millioner mennesker.

Foto: DANIEL SORABJI / Afp

Etter torsdagens folkeavstemning i Storbritannia endte britene med brexit - og melder seg altså ut av EU. Det var jevnt mellom «Remain» og «Exit»-siden, men det endte til slutt med at 51, 9 prosent av britene stemte sistnevnte.

Men selv om resultatet endte med brexit, stemte over 16 millioner briter for at landet skulle forbli i EU. Målingene viser at det er de under 50 år som ønsker å bli værende i union med Europa.

Det ser ut til at flere av disse nå ønsker å bli adoptert av EU-land og tar i bruk hashtaggen #adoptabrit for å nå ut til potensielle «fedreland».

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

– De stemte for sin fremtid

Leder for Liberaldemokratene Tim Farron erkjenner nederlaget overfor nyhetsbyrået AP.

– Unge mennesker stemte for å bli værende med en betydelig margin, men ble nedstemt. De stemte for sin fremtid, men nå er den tatt fra dem, sier Farron.

Innbyggerne i både Skottland og Nord-Irland stemte med klare flertall for at landet skulle forbli i EU. Begge åpner nå opp for en folkeavstemning om å forlate Storbritannia.

Dermed kan det se ut til at det bare er britene som trenger nytt land å bo i, og dette ikke blir nødvendig:

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt