NRK Meny
Normal

Unge belgiere føler seg mistenkeliggjort

BRUSSEL/OSLO (NRK): Flere unge med minoritetsbakgrunn i Brussel føler seg mistenkeliggjort etter å ha blitt stanset av politiet etter terrorangrepene i den belgiske byen.

Unge føler seg mistenkeliggjort i Brussel

NRK har pratet med flere med minoritetsbakgrunn i Brussel som har blitt stanset av politiet etter terroren. Rayan (til venstre) og Salwa (til høyre) tror ikke det blir slutt på denne typen angrep.

Foto: Anders Brekke / NRK

– Dette er for mye. De ser på meg som om jeg er en terrorist. Alt dette på grunn av én mann, sier Rayan (17).

Etter terrorangrepene er sikkerheten, forståelig nok, meget skjerpet ved de fleste flyplasser og knutepunktene i Belgia.

NRK har pratet med flere med minoritetsbakgrunn i Brussel som har blitt stanset av politiet etter terroren.

De føler seg mistenkeliggjort ettersom de føler at politiet kun fokuserer på de med minoritetsbakgrunn.

– Det er ikke normalt. Folk stoler ikke på hverandre lenger. Jeg ser det i øynene på dem. Når jeg går på bussen, er jeg nervøs, sier Salwa.

– Jeg er fortsatt redd. Det kommer mer. De vil alltid ta hevn. Belgia er et fredelig land med mange nasjonaliteter. Det er basert på respekt for andres religion og kultur. Disse menneskene forstår ikke hva det handler om, sier venninnen Hajar (17).

Vakthold utenfor metrostasjonen i Anderlecht

Væpnede soldater og politifolk kontrollerte veskene til alle som skulle ta metroen fra Anderlecht.

Foto: Anders Brekke / NRK

Terroristene er identifisert

Belgiske myndigheter bekrefter under en pressekonferanse torsdag at brødrene El Bakraoui sprengte seg selv i lufta under terrorangrepene i Brussel.

Ibrahim El Bakraoui, den eldste broren, sprengte seg selv i luften på flyplassen i Brussel. Broren Khalid sprengte seg selv i luften inne i en vogn på metrostasjonen Maalbeek i Brussel sentrum.

Identiteten til den andre selvmordsbomberen på Zaventem, er foreløpig ukjent. Belgiske medier skriver også at politiet tror Najim Laachraoui er mannen i hvitt til høyre på overvåkingsbildet fra flyplassen.

Onsdag formiddag kom det meldinger om at han ble arrestert i Anderlecht, men en time senere uttalte myndighetene at mannen som ble arrestert ikke var Laachraoui.

Totalt 31 personer ble drept i de to angrepene. Så langt er 260 bekreftet såret.

Politipatruljer på togstasjon i Brussel

Ved de fleste flyplasser og knutepunkter er sikkerheten skjerpet etter angrepene i Brussel.

Foto: NICOLAS MAETERLINCK / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt