NRK Meny
Normal

Undersøker om Paddock planla flere angrep

Tjenestemann sier at etterforskere ser på mulighetene for at Stephen Paddock planla flere angrep enn masseskytingen i Las Vegas.

Stephen Paddock

PADDOCK: I arbeidet med å avdekke Paddocks motiv har FBI har konsentrert seg om å kartlegge drapsmannens bevegelser i tiden før skytingen. De vet han gjorde massive innkjøp av våpen i fjor, og de vet at han hadde en fluktplan på plass.

Foto: John Raoux / AP

Politiet etterforsker blant annet mulighetene for at 64-åringen planla en bilbombing, melder nyhetsbyrået Ap.

Nyhetsbyrået har snakket med en anonym tjenestemann, som sier at etterforskerne undersøker om han planla flere angrep, men at de foreløpig ikke har funnet bevis.

Torsdag ble det kjent at massedrapsmannen også kan ha vurdert andre steder der han kunne gjennomføre massedrap. I august i år reserverte han to rom på et hotell i Chicago, samtidig som den populære Lollapalooza-festivalen ble arrangert.

Mandala Bay Hotel

SKJØT FRA VINDU: Stephen Paddock fyrte av de første skuddene fra rommet sitt i 32. etasje på Mandalay Hotel og Casino rundt klokka 22 lokal tid. Han skjøt mot hundrevis av konsertgjengere på bakken.

Foto: Robyn Beck / AFP

Flere tusen mennesker deltar på denne festivalen hvert år. Og fra rommene som 64-åringen hadde reservert ville han hatt god utsikt til parken der festivalen ble holdt.

Finner ikke motiv

Viseadministrerende direktør i FBI Andrew McCabe, forteller at de er forbløffet over hvordan en voksen mann uten noen form for kriminelt rulleblad, kunne forårsake dette blodbadet.

– Mangelen på motiv forbløffer oss i denne saken, sa han til pressen torsdag.

Den 64 år gamle drapsmannen førte tilsynelatende et rolig liv. Han hadde få nære venner og var ikke på sosiale medier.

Las Vegas Mourns After Largest Mass Shooting In U.S. History

FESTIVALOMRÅDE: Undersøkelser Stephen Paddock gjorde i forkant av skytingen i Las Vegas, tyder på at han også vurdert andre byer som aktuelle åsteder.

Foto: Ethan Miller / AFP

FBI har avdekket at han til tider brukte mye tid på gambling, men dette dreier seg i hovedsak om video-poker. Etterforskere har analysert Paddocks datamaskin og mobilsamtaler, men de har ikke avdekket verken koblinger til kjente terroristgrupper eller tegn på mental sykdom.

Etterforsker Paddocks bevegelser

I arbeidet med å avdekke Paddocks motiv har FBI har konsentrert seg om å kartlegge drapsmannens bevegelser i tiden før skytingen. De vet han gjorde massive innkjøp av våpen i fjor, og de vet at han hadde en fluktplan på plass. Dette tyder på nøye planlegging.

Joe Lombardo

SHERIFF: Sheriff Joe Lombardo sier at politiet har bevis for at Paddock hadde en plan for å komme seg unna i live.

Foto: Ethan Miller / AFP

Sheriff i Clark County, Joe Lombardo sa på en pressekonferanse torsdag at det er tvilsomt at én mann alene kunne planlegge en slik massakre.

Lombardo sa også at politiet sitter på bevis som tyder på at Paddock hadde en plan om å komme seg unna i live, uten at han gikk nærmere inn på hva slags bevis det er snakk om.

– Vi vet at Paddock har brukt flere tiår på å samle ammunisjon. Han har levd et anonymt og merkverdig liv, og jeg er redd for at vi aldri noen gang vil finne ut alt om han, sa sheriffen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt