Hopp til innhold

Undersøker mulig bilbombe i København

Politiet har sperret av Kongens Nytorv i København på grunn av et kjøretøy som ser ut til å være utstyrt med en bombe, melder DR.

Bilbombe i Landegreven i København

Dette er bilen som mistenkes å være rigge om til en bilbombe i Landegreven i København.

Foto: Scanpix Danmark / NTB scanpix

Klokken 09.38 fikk politiet melding om en mulig bombe plassert i en bil ved Kongens Nytorv i København sentrum.

Den mistenkelige bilen er rigget til med kabler og politiet mistenker at det ligger en bombe inne i bilen eller at bilen er gjort om til en «kjørende bombe».

Ifølge dansk TV 2 henger det ledninger ut av vinduene på bilen.

Området er sperret av og all trafikk er stanset. Politiet i København betegner situasjonen som alvorlig og evakuerer beboere i området.

– Akkurat nå evakuerer vi kun de nærmeste beboerne, men hvis Forsvarets bombeeksperter mener det er snakk om en bombe, må vi selvfølgelig vurdere å styrke evakueringen, sier Hans Sinding, talsmann for Københavns Politi.

(Artikkelen fortsetter etter videoen)

Tirsdag formiddag har politiet avsperret et større område på Kongens Nytorv i København sentrum på grunn av en mistenkelig bil, ifølge Københavns politi. Det er en mistenkelig last på en bil i et underjordisk parkeringshus på Landgreven 2.

VIDEO: Bombetrussel i København sentrum

Sender bomberobot til parkeringshus

En bomberobot er på stedet for å undersøke den mistenkelige bilen. Bilen befinner seg inne i et parkeringshus, melder både Politiken og dansk TV 2.

Bygningen der bilen befinner seg inneholder flere ulike virksomheter, blant annet offentlige regjeringskontorer knyttet til Moderniseringsstyrelsen.

Et vitne som befinner seg i et av nabobyggene til parkeringshuset der politiet har funnet den mistenkelige bilen som kan inneholde en bombe forteller at politiet nå evakurerer større områder.

– Nå evakueres vi, sier Knut Hvilsted til NRK i det politiet ber ham forlate bygget

Bomberobot etter mistanke om bilbombe i København

Bomberobot på vei til stedet der bilen står parkert.

Foto: Knut Hvilsted

Stakk ut ledninger fra bilen

Til dansk TV 2 forteller et annet vitne at den mistenkelige bilen skal være en VW Golf med svenske skilter.

– I dag tidlig oppdaget vi en bil som så mistenkelig ut. Det stakk ut ledninger under bilen, og ved nærmere undersøkelser stod det en beholder inne i bilen. Politiet ble varslet med det samme.

– Etter at politiet undersøkte bilen tilkalte de bomberoboten, sier kommunikasjonsdirektør Claus Kjøngerskov i Onepark til NRK.

De avsperrede gatene er Borgergate, Store Kongens Gate, Landegreven og Dronningens Tværgate i sentrum.

Terrorekspert: – Danmark ikke et mål for Al Qaida

Samme dag som politiet i København mistenker en mulig bombe plassert i en bil, går flere internasjonale terroreksperter ut og sier at terrortrusselen mot Danmark og danske interesser i utlandet på vei ned, ifølge internasjonale terroreksperter. Det skriver den danske avisen Politiken.

Ifølge den anerkjente terroreksperten Lorenzo Vidino er ikke Danmark lenger et mål i samme grad som tidligere.

Den vurderingen bygger han på at Danmark ikke lenger opptrer mot terrorgruppens retorikk. Han understreker samtidig at Muhammed-tegningene hverken er glemt eller tilgitt.

København

Et større område i Store Kongensgate og Borgergate i København sentrum er evakuert.

Foto: DR.dk

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt