Under etterforskning etter å ha tyrefektet med baby på armen

En spansk matador har skapt storm i Spania etter å ha tyrefektet med sin fem måneder gamle datter på armen. – Det finnes ikke noe tryggere stede for henne, sier han.

Tyrefekteren Fran Rivera blir nå etterforsket av barnevernet i den spanske regionen Andalucia hvor han bor, skriver blant andre den britiske avisen The Guardian.

Reaksjonene lot ikke vente på seg ett at matadoren la ut et bilde i sosiale medier som viste ham holde sin fem måneder gamle datter i den ene hånden og «fekte»t med en skadet okse i den andre.

Sterk kritikk

For dette mottok han raskt stor kritikk fra dyreforkjempere og offentlige personer, men til gjengjeld mye støtte fra tilhengere av tyrefekting, og noen av disse har til og med nominert han til «årets far».

– Det er ikke riktig å utsette et barn for fare under noen omstendigheter, uttalte Spanias helse-, sosial- og likestillingsminister Alfonso Alonso etter å ha sett bildet.

Under et intervju med den spanske radiokanalen Canal Sur kritiserte også likestillingsministeren i Andalucia, María José Sánchez Rubio, tyrefekteren og sammenlignet stuntet blant annet med en brannmann som tar med barnet sitt for å slukke en brann.

– En brannmann ville aldri drømt om å ta med et barn for å slukke en brann, heller ville ikke en fotballspiller løpt rundt med et barn på armen under en kamp, sa hun.

Rivera fikk stor støtte fra sine kolleger på Twitter (artikkelen fortsetter under):

Laster Twitter-innhold

– Finnes ikke noe tryggere sted for henne

Men matadoren nekter for at han har utsatt datteren for fare.

– Det er uhørt å si at jeg utsatte barnet mitt for fare, sa han ifølge den britiske avisen.

– Det finnes ikke et tryggere sted for henne enn i armene mine. Dette var Carmens debut, den femte generasjonen med tyrefektere i min familie. Mine besteforeldre gjorde det samme med min far, min far med meg og nå jeg med døtrene mine Cayetana og Carmen.

Andre tyrefektere ga raskt sin kollega støtte og la ut bilder i sosiale medier av at de selv holdt barn mens de kaptes med en okse. Manuel Díaz, kjent som El Cordobés, en av Spanias mer kjente matadorer, skrev under et bilde som tilsynelatende viser ham tyrefekte mens han holder sin datter i armene:

«Hva er galt med å vise våre barn yrket som vi elsker og som er bygget på verdier?»

Det spanske politiske partiet PACMA (Against Animal Cruelty Antibull Party), som har dyrevelferd som hovedfokus, beskrev det som skammelig og mener dette ikke er måten å lære barn respekt for dyr på.

SISTE NYTT

Siste nytt