Ulykkestog kan ha blitt truffet av gjenstand før krasjen

Like før toget sporet av i Philadelphia skal føreren ha sagt at han trodde en gjenstand hadde truffet frontruten.

Amtrak-toget som sporet av i Philadelpia

FLERE DØDE: Etterforskningen forsøker å finne svar på hvorfor Amtrak-toget sporet av. Flere hundre ble skadd og åtte døde i ulykken.

Foto: Patrick Semansky / Ap

Etterforskere forsøker nå å kartlegge hva som skjedde rett før et Amtrak-tog sporet av i Philadelphia, og åtte mennesker døde.

En ansatt som var om bord på toget da ulykken skjedde har forklart at hun overhørte en radiosamtale mellom føreren på toget og lokføreren av et annet tog, skriver Reuters.

FBI skal undersøke skade

Lokføreren av det andre toget forklarte at han trodde toget var blitt truffet av et skudd, eller at noen hadde kastet en gjenstand på toget. Føreren av Amtrak-toget skal ha sagt at han trodde det samme hadde skjedd med ham.

– Dette er hennes forklaring, og vi kommer selvfølgelig til å undersøke dette nærmere. Etterforskningen har så langt ikke kunnet bekrefte opplysningene, sa Robert Sumwalt i National Transportation Safety Board på en pressekonferanse.

FBI er nå kalt inn for å undersøke om enkelte skader på ulykkestoget kan skyldes at en gjenstand er blitt kastet på det. I tillegg skriver The Philadelphia Inquirer at også et tredje tog skal ha opplevd at en gjenstand ødela en rute i en av vognene ved en annen anledning.

Husker ikke

Om opplysningene har betydning for ulykken er så langt ikke klart.

Samtidig har det pågått avhør av lokføreren, men han sier han ikke husker noe fra ulykken. Mannen har jobbet for Amtrak i ni år, og som togfører siden 2010, skriver BBC.

Ifølge Sumwalt har mannen samarbeidet godt med etterforskerne, og forklart at han ikke følte seg trøtt eller sliten i forkant av ulykken.

Etterforskerne har ikke fått svar på hvorfor farten på toget økte til nesten 160 kilometer i timen like før avsporingen.

Flyfoto fra ulykkesstedet
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt