Berg-og-dalbane sporet av i Skottland – 10 skadd

Åtte barn og to voksne er skadd i en ulykke på en berg-og-dalbane i Motherwell i Skottland. Ulykken skjedde i fornøyelsesparken M&D.

11 personer er skadd i en ulykke i Motherwell

ULYKKE: Nødetatene er i arbeid på stedet der berg-og-dalbanen sporet av i Strathclyde Country Park. Stillfoto: Demi Campbell.

Seks ambulanser og seks brannbiler har rykket ut til stedet. Ifølge Sky News er åtte barn og to voksne skadd, og bilder fra stedet viser ødelagte vogner.

BBC skriver at vognene sporet av, og siterer et vitne som forteller at folk satt fast opp ned i berg-og-dalbanen på grunn av hendelsen.

Laster Twitter-innhold

Noen skal ha falt opptil 10 meter, forteller øyenvitner til Sunday Express. Ulykken skjedde i den såkalte Tsunami Ride, hvor passasjerne sitter fastspent og kjøres gjennom flere korketrekkere med en fart på opptil 65 kilometer i timen. Det vesle toget av vogner skal ha sporet av og falt direkte ned i asfalten, skriver avisa. Flere av ulykkesofrene skal ha blitt sittende fast i vraket.

Flere fedre skal ha kommet løpende til for å hjelpe barna, noen av dem helt ned i tiårsalderen. Noen av mennene forsøkte å løfte opp vognene som lå opp-ned for å få barna løs. Avisa skriver at det var 8–10 personer ombord i vognene som sporet av.

Laster Twitter-innhold

Ulykkesvitne: – Som på skrekkfilm

Et vitne sier hun så vogna falle, og beskriver det som scener i en skrekkfilm, skriver BBC.

M&D Amusement Park i Skjottland

AVSPORING: Det er en av berg-og-dalbanene i denne parken som har sporet av. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Foto: Elliott Simpson (CC BY-SA 2.0)

Det skotske politiet bekrefter at omkring 10 personer er skadd. Det er ikke klarlagt hvor alvorlig skadd ofrene er, men alle skal være kjørt til lokale sykehus for behandling.

Politiet i Lanarkshire oppdaterer publikum via Facebook.

UPDATE – ONGOING INCIDENT – M&Ds THEME PARK Emergency services are at the scene dealing with the incident at M&Ds theme...

Publisert av Lanarkshire Police Division Søndag 26. juni 2016

Ikke første ulykke

I 2011 satt ni mennesker i alderen 9–49 år fast i den samme berg-og-dalbanen i opptil åtte timer før de ble hjulpet ned. Da satt vognene fast 20 meter over bakken på grunn av en mekanisk feil.

I mars i år måtte åtte mennesker reddes fra parkens lengste berg-og-dalbane, The Tornado, etter at vognene ble stående fast seks meter over bakken, ifølge en oversikt på Wikipedia.

Parken som ligger i Strathclyde Country Park, 21 km øst for Glasgow, ble stengt for publikum kort tid etter ulykken som skjedde kl. 15.40 lokal tid (kl. 16.40 norsk tid).

Laster kart, vennligst vent...

M&D Amusement Park ligger i Motherwell rundt 21 kilometer rett øst for Glasgow.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt