NRK Meny
Normal

Ukrainsk marinesjef sluppet fri

Den ukrainske marinesjefen Sergij Gayduk, som ble tatt til fange i går, skal være sluppet fri sammen med flere andre gisler.

En ukrainsk offiser forlater marinens hovedkvarter i Sevastopol

En En ukrainsk offiser forlater marinens hovedkvarter i Sevastopol. Marinens øverstkommanderende ble ført vekk.

Foto: VIKTOR DRACHEV / Afp

Det er Ukrainas fungerende president Oleksandr Turtsjinov som opplyser at marinesjefen nå er løslatt.

Kontreadmiral Gayduk ble pågrepet da en russisk borgervernsgruppe i går, onsdag, stormet hovedkvarteret til den ukrainske marinen. I etterkant av stormingen tok russiske soldater kontroll over anlegget.

Ukrainske offiserer, soldater og andre forsvarsansatte fikk forlate bygningen etter å ha pakket sakene sine, mens marinesjefen og en gruppe andre ble pågrepet og fraktet bort i en bil.

Lederen av den russiske Svartehavsflåten Alexander Vitko

Leder for den russiske Svartehavsflåten Alexander Vitko var involvert i forhandlingene etter overtakelsen av marinehovedkvarteret.

Foto: Andrew Lubimov / Ap

Hvem som har hatt Gayduk i sin varetekt, er fortsatt noe uklart.

Det ukrainske nyhetsbyrået Interfax Ukraine rapporterte først at den russiske etterretningstjenesten stod bak, deretter kom meldingen om at det var russiske spesialstyrker som førte gruppen vekk. Andre meldte om at Gayduk var i borgervernsgruppens hender.

Den russiske forsvarsministeren Sergej Sjojgu grep inn og bad de nye og russisklojale makthaverne på Krim sørge for at Gayduk ble løslatt og gitt fri passasje ut av området. Få timer etter ble han sluppet fri.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt