NRK Meny
Normal

Fortsatt uklart om Saleh vender tilbake til Jemen

Jemens president Ali Abdullah Saleh vil ikke vende hjem, sier en saudiarabisk tjenestemann. Regjeringen i Jemen sier det motsatte.

Ali Abudallah Saleh
Foto: MOHAMMED HUWAIS / Afp

– Jemens president kommer ikke til å vende tilbake til Jemen. Det er ikke bestemt hvor han vil bo, sier en ikke navngitt saudiarabisk tjenestemann til AFP.

Jemens viseinformasjonsminister fastholder imidlertid at Saleh kommer tilbake en av de nærmeste dagene.

– Presidentens helse blir stadig bedre, sier Abdu al-Janadi til Reuters.

Saleh ble fløyet til Saudi-Arabias hovedstad Riyadh 4. juni, dagen etter at han ble såret i et angrep mot presidentpalasset.

Posisjonering

Jemens visepresident sa allerede to dager etter angrepet, den 6. juni, at Saleh var på bedringens vei og at han ville returnere etter få dager.

Ifølge amerikanske myndigheter har Saleh brannskader på 40 prosent av kroppen og en kollapset lunge, meldte CNN 7. juni.

Mens presidenten får behandling, posisjonerer venner og fiender seg for å fylle et eventuelt hull hvis Saleh forsvinner med «ære».

Forrige fredag demonstrerte titusenvis av jemenitter mot og for Salehs regime i ulike markeringer rundt om i Jemen.

Krever avgang

Demonstrasjonene mot Salehs regime, som har vart i 32 år, begynte for over fire måneder siden. Demonstrantene har krevd presidentens avgang.

Forrige lørdag ble ti soldater og over tjue Al Qaida-tilhengere drept i sammenstøt ved byen Zinjibar sør i Jemen, ifølge regjeringen i landet.

Opposisjonen har beskyldt Saleh for å tape kampen om Zinjibar med vilje for å øke vestlige lands frykt for al-Qaida. På den måten håper han angivelig å få mer internasjonal støtte.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt