Preeti Desai fant den døde skapningen på en strand i Texas City i forrige uke. Hun delte et bilde av den på Twitter med bildeteksten «Ok, biologi Twitter, hva i alle dager er dette?», i håp om å få et svar.
Sjødyret hadde en svært stor munn med store tenner, men manglet øyne.
Til NRK sier professor i biologi, Dag Olav Hessen, at han tror det er en type slangeål.
– Det er litt vanskelig å si når jeg ikke vet størrelsen på den, men det ser åpenbart ut som en ål, og åler kan bli store. Det mest nærliggende er at det er en såkalt slangeål som er en tropisk dyphavs art av ål.
Flere internasjonale medier har skrevet om den ukjente skapningen, og
ålspesialst Kenneth Tighe sier også, ifølge BBC, at sjødyret mest sannsynlig er en slangeål.
Kan være en uoppdaget art
Hessen forklarer videre at slangeåler sjeldent blir noe større enn en meter. Og han tviler på at det kan være et ukjent havuhyre.
– Det mest sannsynlige er at det er en fisk i den familien. Det er ikke umulig at det er en uoppdaget art, men at det er en helt ny type, det har jeg ikke tro på.
PROFESSOR I BIOLOGI: Dag Olav Hessen sier at det er vanlig at dyphavsarter har små, eller ingen øyne.
Foto: PrivatHessen sier slangeålen ikke ligner på norsk havål, men at slike dyphavsarter ofte har små eller ingen øyne.
– Dyphavsarter bor på så dypt hav, med veldig lite lys, at de ikke har behov for øyne. Og ofte har de stor munn, sier han.
Ifølge Earth Touch News bor slangeåler i 30 til 90 meter dypt vann. Hessen bekrefter dette, men sier at det finnes dyphavsfisker som går ned til 8000 meter.
Nøyaktig hvordan sjødyret har blitt skylt i land er ikke kjent. Men trolig kan den sterke strømmen i vannet, etter orkanen Harvey, ha kastet den i land.
– Mest sannsynlig har slangeålen hatt en naturlig død. Den kan ha vært svekket av sykdom, og dermed blitt skylt i land, sier professoren.
DØD: Dag Olav Hessen tror slangeålen var død før den ble skylt i vann.
Foto: PREETI DESAI / @preetalinaEn DNA-test gir svaret
Det meste av liv i havet er ifølge Hessen kartlagt ved hjelp av forskjellige ekspedisjoner. Han sier likevel at slike funn er eksempler på hvor lite vi egentlig vet om det som befinner seg i havet.
– Men at det lurer noen helt store ukjente havmonstre der nede, er lite sannsynlig.
– Det blir nok gjort en DNA-analyse i løpet av de nærmeste dagene, og da får man svar på hva dette er helt sikkert.