Uforminskede angrep mot Gaza

Israel gjennomførte en rekke flyangrep mot Gazastripen i dag. Brannmannskaper leter etter døde i husruiner i Gaza. I alt 78 palestinere er drept siden offensiven startet.

ruiner Gaza krater
Foto: A. Jadallah / Scanpix/Reuters

En 25-åring og en 18-åring er i dag meldt drept i angrepene, som nå går inn i sin tredje uke. 10 palestinere er meldt såret.

 

Gaza ruin
Foto: H. Moussa / Scanpix/AP

Krater

Det voldsomste angrepet hittil i dag var mot en treetasjers bygning i Gaza by, som ifølge den israelske hæren skal ha vært en våpenfabrikk som tilhørte Hamas.

 Det er bare et stort krater med ruiner igjen av bygningen, og brannmenn og redningsmannskaper leter etter døde i restene av bygningen. Ifølge israelske militærkilder skal militante Hamas-medlemmer ha vært i bygningen da den ble truffet.

Bygningen tilhører Hamas-medlem og professor ved universitetet i Gaza, men professoren bodde ikke i huset.

Åpnet grenseovergang

Ved en grensepost mellom Gazastripen og Israel tvang palestinske militante de egyptiske grensekontrollørene til å åpne grenseovergangen i dag. Grensen har vært stengt lenge, og minst 600 palestinere som har ventet på egyptisk side på å komme hjem til Gazastripen, ble sluppet inn.

 

Palestinske sikkerhetsstyrker i Gaza
Foto: E.Morenatti / Scanpix/AP

 

En egyptisk offiser ble såret da de militante palestinerne åpnet grensen med makt.

De fleste israelske stridsvognene og bulldoserne ble trukket ut av Gazastripen i går. Men flyangrepene fortsetter, i en aksjon som hittil har drept 78 palestinere og én israelsk soldat.

SISTE NYTT

Siste nytt