UD: Trolig ingen norske rammet i Ankara

Utenriksdepartementet har ingen informasjon som skulle tyde på at nordmenn er rammet av terrorangrepet i Ankara. Minst 37 mennesker ble drept og 125 såret i selvmordsaksjonen søndag kveld. Tallene er ventet å stige.

Ankara

Etterforskere jobber på stedet der en en bombe gikk av i Kizilay i Ankara søndag kveld. Angrepet skjedde ved Guven-parken i nærheten av utgangen til en T-banestasjon.

Foto: UMIT BEKTAS / Reuters

Minst 37 personer ble drept og 125 såret i selvmordsangrepet i sentrumsbydelen Kizilay i Ankara søndag kveld. 19 personer er alvorlig skadet.

Anonyme kilder nær den tyrkiske regjeringen hevder funn på stedet peker mot at det forbudte kurdiske arbeiderpartiet PKK står bak, minst én av dem en kvinne, melder blant andre Sky News. Dette er foreløpig ikke slått fast.

Ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for terrorangrepet.

Det norske utenriksdepartementet har ingen informasjon som skulle tyde på at nordmenn er rammet av terrorangrepet i Ankara.

– Det er ingenting så langt som tyder på at norske borgere er rammet, sier pressekontakt Rune Bjåstad i Utenriksdepartementet natt til mandag.

Ankara

En skadet mann som overlevde angrepet i Ankara.

Foto: ADEM ALTAN / Afp

Ber de som har registrert seg kontakte UD

Mellom 15 og 20 nordmenn hadde registrert seg i UDs register i forkant av reise til den tyrkiske hovedstaden, men Bjåstad understreker at de ikke går ut med eksakte tall fordi slike tall er svært usikre.

– Det er helt frivillig å registrere seg, og det betyr at noen som har registrert seg, kan ha reist ut uten å avregistrere seg, mens andre som har vært der, ikke har registrert seg, sier han.

– De som har registrert sin reise hos oss, har fått en melding med informasjon om hendelsen og en oppfordring om å ta kontakt med familien hjemme i Norge. De har også fått beskjed om at dersom de trenger hjelp, kan de kontakte UDs operative senter, som er bemannet 24 timer i døgnet, forklarer Bjåstad.

Tredje angrepet på en måned

Det skal ha vært en BMW med et bilnummer som hører hjemme i den sørøstlige kurdiske delen av landet som gikk i luften idet bilen passerte en buss.

Angrepet skjedde ved Guven-parken i nærheten av utgangen til en T-banestasjon.

En video fra åstedet viser store ødeleggelser på biler og flere bygninger.

Ifølge avisen Milliyet var eksplosjonen så kraftig at den ble hørt fra de fleste sentrumssteder i hovedstaden.

Angrepet er det tredje angrepet i Ankara på få måneder i et område som ligger nært statsministerens kontor, utenlandske ambassader og det tyrkiske parlamentet.

Flere er drept etter en eksplosjon i Tyrkias hovedstad Ankara.

SE VIDEO: Flere biler er fullstendig ødelagt etter eksplosjonen. Det var et stort oppbud av ambulanser og politi på stedet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt