Hopp til innhold

UD: Nordmann savnet på Haiti

– En norsk borger er meldt savnet av familien, sier kommunikasjonsrådgiver i UD, Cecilie Willoch. Mannen, som var på reise i landet, er i 60-årene og er fra Arendal.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

UD vil ikke gi mye informasjon om mannen.

– Den savnede er en mann i 60-årene på reise. Han ble meldt savnet for noen timer siden, sier kommunikasjonsrådgiver i UD, Cecilie Willoch til Nrk.no.

Hun vil ikke si noe om hvor han er bosatt, eller hvilket ærend han hadde i landet.

Fra Arendal

Kommunikasjonsrådgiver i UD, Cecilie Willoch.

Kommunikasjonsrådgiver i UD, Cecilie Willoch.

Foto: Utenriksdepartementet

Men sønnen til mannen sier til VG Nett at han meldte faren, som er fra Arendal, savnet etter at han ikke kom i kontakt med ham etter jordskjelvet.

– UD fortsetter arbeidet med å komme i kontakt med vedkommende. Men det er vanskelig, situasjonen på Haiti er veldig uoversiktelig og det finnes knapt kommunikasjonslinjer, sier Willoch.\

– Få nordmenn på Haiti

– Vi vet om et lite antall nordmenn som er, eller skal være, i området. Av disse har vi hatt kontakt med de aller fleste. De befinner seg etter forholdene vel, men en norsk borger er altså meldt savnet, sier Willoch.

Hun sier at vanligvis er det ikke mange nordmenn på Haiti. De som er der er gjerne tilknyttet norske eller internasjonale bistands- eller solidaritetsorganisasjoner.

– Hva skal pårørende gjøre dersom de ikke har fått kontakt med sine nå?

– UD har fått kontakt med pårørende eller arbeidsgivere til personer som man har antar å ha vært i området. Vi regner med at vi får det, sier Willoch.

SISTE NYTT

Siste nytt