Hopp til innhold

UD: – De ti norske ungdommene på Kos er løslatt

Nordmennene som politiet på den greske ferieøya Kos pågrep i natt, er løslatt bekrefter Utenriksdepartementet.

Gutter arrestert på Kos

VENTER: Fire av guttene er under 18 år. De vil etter hvert bli sluppet løs, ifølge NRKs kilder.

Foto: Tipser

Ti nordmenn og én polakk skal være pågrepet på ferieøya Kos natt til fredag, siktet for slåssing og vold. Guttene ble pågrepet i en bargate på øya, men er i dag løslatt opplyser UD.

– UD kan nå bekrefte at de norske borgerne i Hellas er løslatt. Det er blitt gitt konsulær bistand fra Norges ambassade i Athen og konsulatet på Kos, sier Kari Eken Wollebæk, pressetalsperson i Utenriksdepartementet, til NRK.

Seks av guttene som er over 18 år skal fredag ha møtt i retten, ifølge NRKs kilder.

Har ikke reist sammen

De elleve guttene skal ikke være i samme reisefølge, opplyser en kilde til NRK. Vedkommende, som befinner seg på ferieøya Kos, kjenner to av dem som er pågrepet.

Flere av guttene er imidlertid en del av et av et reisefølge med russ 2019. Minst fem av dem skulle ha reist tilbake til i Norge i dag, ifølge en annen kilde NRK har vært i kontakt med.

De ti pågrepne nordmennene skal være fra ulike deler av landet, blant annet Akershus, Rogaland og Buskerud, opplyser kilder til NRK.

Gresk politi bekreftet pågripelsene overfor VG.

Bargate Kos

BARGATE: Pågripelsene skal ha skjedd utenfor baren Cactus på Kos.

Foto: Tipser

Seks av nordmennene er over 18 år og skal ved 14-tiden fredag ha sittet i rettsmøte. De fire andre vil snart bli løslatt fordi de er under 18 år.

NRK har vært i kontakt med en journalist i den greske avisen Vismatisko, som har kilder i det lokale politiet.

De opplyser at 32 personer deltok i slåssingen. De skal ha vært fra ulike land, inkludert Norge og andre land i Skandinavia.

Kildene opplyser videre at de pågrepne guttene er siktet for vold mot offentlige tjenestemenn, ordensforstyrrelser, slåssing på offentlig sted og for ikke å samarbeide med politiet.

Kos

Arrangerte slåsskamper

Ifølge VG skal nordmenn ha vært involvert i arrangerte slåsskamper på ferieøya den siste uka, og natt til fredag skal det ha vært planlagt en slåsskamp mellom russ fra to norske byer.

Flere kilder NRK har snakket med avviser at det har vært snakk om planlagte slåsskamper, men bekrefter at det har vært flere slåsskamper hver dag den siste uken, der både kommende russ og andre har vært involvert.

NRK har vært i kontakt med et norsk reiseselskap som arrangerer russeturer til øya. De vil ikke kommentere om det er deres kunder som ble pågrepet.

SISTE NYTT

Siste nytt