Normal

UD fraråder reise til Bahrain

Utenriksdepartementet fraråder reise til eller opphold i Bahrain som ikke er strengt nødvendig.

demonstrasjon mot regjeringen i Bahrain

Demonstrasjon på perleplassen i Manama søndag.

Foto: SAUL LOEB / Afp

– Norske borgere som planlegger reise til eller opphold i Bahrain, oppfordres til å holde kontakt med ambassaden i Abu Dhabi for oppdatert informasjon og registrering, heter det i UDs reiseråd .

Syv mennesker drept

Bahrain har den siste tiden vært preget av sammenstøt og demonstrasjoner der sjiamuslimer protesterer mot politisk og økonomisk diskriminering. Hittil har syv mennesker blitt drept i opptøyene.

Også mandag samlet tusenvis av demonstranter seg på den såkalte perleplassen i hovedstaden Manama. Flere steder i byen forefikk det også samlinger som ba for det sunnimuslimske styresettet i landet.

Lovet dialog

Kronprins sjeik Salman bin Hamad al-Khalifa ga ordre lørdag om at både styrkene fra hæren og det væpnede politiet skulle trekke seg tilbake fra plassen. Han lovet samtidig å innlede en politisk dialog med opposisjonen.

I en offisiell erklæring sier kong Hamad at kronprins Salman skal gå i dialog med «alle parter» for å løse krisen som har rammet landet. Kronprinsen har ifølge kong Hamad fått alle fullmakter til å kunne møte folkets krav.

I et fjernsynsintervju ber kronprinsen om ro i landet.

– Alle sider må utvise selvbeherskelse. Hæren, sikkerhetsstyrkene og borgerne. Jeg ber dere om ro, nå er tiden kommet for ro.

Perleplassen Manama Bahrain

Regimekritiske demonstranter har oppholdt seg i flere dager på perleplassen.

Foto: CAREN FIROUZ / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt