Tyskland: Antatt gjerningsmann død

Mannen som forskanset seg i en kino i Viernheim, nord for Mannheim i Tyskland, ble skutt og drept av tysk spesialpoliti. Ingen andre kom til skade, men flere fikk i seg tåregass da politiet stormet kinoen.

Tysk politi gikk til aksjon og skjøt mannen som hadde forskanset seg i en kino i Viernheim.

Ifølge innenriksminister Peter Beuth i delstaten Hessen er den antatte gjerningsmannen skutt og drept, skriver lokalavisen Mannheimer Morgen

Han opplyste at politiet hadde «kjempet mot og drept» mannen, og at han avfyrte minst fire skudd inne på kinoen med en rifle.

Den tungt bevæpnede mannen barrikaderte seg i kinokomplekset i 15-tiden torsdag.

Sikkerhetskilder sier til nyhetsbyrået DPA at det ikke er noe som tyder på at mannen hadde noen terror-bakgrunn. DPA melder at han trolig var en forvirret mann som handlet på egen hånd.

GERMANY-ATTACK/

Tysk politi gjør seg klar til å gripe inn mot en mann som forskanset i en kino i Viernheim ved Frankfurt.

Foto: STAFF / Reuters

Mannen skal ha vært svært tungt bevæpnet. Han skal også ha brukt en maske.

Kinoansatte Guri Blakaj forteller at han først trodde det var en som hadde kledd seg ut, siden enkelte kler seg ut for å matche filmens tema, skriver NTB.

– Først da han trakk fram våpenet og beordret oss til å legge oss ned på gulvet, skjønte jeg at det var alvor, sier han og forteller hvor skremmende det var å få et våpen rettet mot hodet.

Publikum som befant seg i kinoen hadde løst billetter til filmer som «Jungelboken», «Alice Through the Looking Glass» og komedien «Central Intelligence», skriver Bild.

Ifølge Mannheimer Morgen undersøker eksperter om det er sprengstoff i kinosalen. En ryggsekk er funnet i salen, skriver avisen.

Minst 30 politimenn deltok i aksjonen.

Patronbelte

Bild skriver at mannen bar våpen og hadde et patronbelte på seg da han tok seg inn i kinoen etter å ha skutt i lufta. Panikkslagne kinogjengere flyktet skrikende fra lokalet, mens gjerningsmannen tok flere mennesker som gisler.

– Politiet fant fram til mannen og menneskene han holdt som gisler. Det oppsto en situasjon og mannen ble så skutt og drept av en av mine kolleger, sier polititalskvinne Christiane Kobus.

Minst 25 mennesker ble skadd da de pustet inn tåregass. Ifølge politiet ble ingen skadd av den antatte gjerningsmannen, melder Reuters.

Laster Twitter-innhold
Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT

Siste nytt