Tyskland: – Det er enighet om en delelinje i Ukraina

Tysklands utenriksminister sier at det er oppnådd enighet om en delelinje mellom regjeringsstyrkene og de prorussiske opprørerne i Ukraina, melder NTB. Meldingene som kommer er motstridende.

Frank-Walter Steinmeier, Laurent Fabius, Sergey Lavrov og Pavlo Klimkin

Fredssamtaler i Berlin: Onsdag kveld meldte den tyske utenriksministeren, Frank-Walter Steinmeier, at det var oppnådd enighet om en delelinje i Ukraina. På bildet: Sergej Lavrov (Russland), Frank-Walter Steinmeier, Pavlo Klimkin (Ukraina) og Laurent Fabius (Frankrike).

Foto: Michael Sohn / Ap

Fredssamtalene om Ukraina går framover, og det er enighet om en delelinje mellom regjeringsstyrkene og de prorussiske opprørerne, ifølge Tyslands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier.

Steinmeier har hatt samtaler om konflikten i Ukraina med sine kolleger fra Frankrike, Russland og Ukraina i Berlin onsdag.

Andre meldinger tyder på at enighet om noen permanent delelinje ikke er oppnådd. Ifølge nyhetsbyrået AFP endte krisemøtet onsdag med at de stridende partene ble oppfordret til å avslutte fientlighetene og sette seg ved forhandlingsbordet.

I en felles uttalelse sier de fire utenriksministrene at de oppfordrer begge sider til å trekke tilbake tunge våpen fra delelinjen som ble trukket opp under våpenhvileforhandlingene i MInsk i Hviterussland i september.

– Betydelig framgang

– Jeg vil ikke si at det er et gjennombrudd, men jeg vil si at vi har sett betydelig framgang i dag, sier Steinmeier. Han la til de at kommende dagene vil vise om dette er en reell framgang eller ikke.

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg bekreftet onsdag at det har vært russiske soldater inne i Ukraina ved flere anledninger de siste månedene.

– Jeg vil ikke kommentere konkrete tall, for vi har sett at russerne har flyttet styrker ut og inn av Ukraina de siste månedene og at de har store styrker langs grensen. Vi har også sett en økning i tungt militært utstyr og russisk militært utstyr i Øst-Ukraina, sa han,

Den ukrainske presidenten Petro Porosjenko anslår tallet til 9000. Han avbrøt onsdag sitt opphold ved World Economic Forum i Davos i Sveits, og reiste hjem til Kiev.

Russland har flere ganger avvist at landet har soldater i Ukraina.

De siste dagene har det vært harde kamper ved Luhansk i Øst-Ukraina.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt