NRK Meny
Normal

Tyskland er i sorg

Tyskland våkner til flagg på halv stang i dag mens innbyggerne prøver å forstå hva som fikk en 17-åring til å skyte og drepe 15 personer.

Elever brenner lys til minne for ofre i Tyskland
Foto: Michael Probst / AP

- Det er en guffen stemning. Grupper av gråtende mennesker går og holder rundt hverandre, forteller NRKs reporter på stedet Jarle Roheim Håkonsen.

Forskjellige inntrykk

I går ble det tegnet et normalt bilde av gjerningsmannen som drepte 15 personer. Samtidig forteller venner på skolen at han var en plaget tenåring som blant annet hadde 30 softguns på rommet sitt.

- Noen mener 17-åringen hadde den klassiske profilen til dem som utfører skolemassakre: Venneløs, tilbaketrukken og opptatt av vold.

Samtidig er et stort flertall av de drepte jenter, noe som setter spørsmålstegn ved mulig motiv , sorteller Håkonsen. Andre på skolen forteller igjen at gutten var helt normal med vanlige karakterer og at han hadde kontakt med jenter. Noen opplysninger går ut på at kjæresten hans nylig hadde gjort slutt på forholdet deres.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Video nsps_upload_2009_3_12_10_6_26_384.jpg

Over på kort tid

17 år gamle Tim Kretschmer løp onsdag inn på sin tidligere skole Albertville-Realschule i Winnenden bevæpnet med en Beretta-pistol. Han skjøt mot både elever og lærere, og på kort tid hadde han drept 15 personer.

– Elevene satt ved pultene sine, blyanten fortsatt i hånden, mens hodet hadde falt ned på bordet. De fleste av dem ble skutt i hodet, det må ha skjedd på sekunder, sier Ralf Michelfelder i politiet til AP.

- Skolen ser ut som i går tidlig, ved at sykler står i stativene utenfor, forteller Håkonsen.

Skolene vil være stengt ut uken i Winnenden.

Onsdag kveld åpnet kirkenen dørene for sørgende innbyggere. Sjokkerte elever, lærere og pårørende samlet seg også ved skolen og tente lys for ofrene og la ned blomster.

I en by med 28 000 innbyggere er det mange som kjenner ofre for tragedien som rammet samfunnet onsdag.

Les også: - Vi var ubegripelig redde

Massakren i Winnenden
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt