Tyske medier: – Islamistspion avslørt i etterretningstjenesten

Ifølge Der Spiegel skal den tyske etterretningstjenesten Bundesamt für Verfassingsschutz (BFV) ha selv blitt infiltrert av en islamistisk muldvarp.

BFVs lokaler i Köln

ANTATT BOMBEMÅL: Tyskeren skal ifølge Der Spiegel delvis ha innrømmet at han ønsket å infiltrere den tyske etterretningstjenesten for å samle informasjon. Målet skal ha vært å utføre et bombeangrep mot etterretningstjenestens lokaler i Köln.

Foto: Bundesamt für Verfassungsschutz

Etterretningstjenesten avslørte selv den angivelige ytterliggående islamisten blant sine ansatte for rundt fire uker siden.

Den 51 år gamle tyske statsborgeren skal ifølge Der Spiegel delvis ha innrømmet at han ønsket å infiltrere den tyske etterretningstjenesten for å samle informasjon.

Målet skal ha vært å utføre et bombeangrep mot etterretningstjenestens lokaler i Köln, skriver Die Welt.

Mannen skal ha forsøkt å videreformidle sensitiv, intern informasjon om etterretningstjenesten på chattefora på internett, ifølge BFV.

– Lite iøynefallende oppførsel

Etterretningstjenesten ønsket ikke å gi flere detaljer om hva slags stilling tyskeren hadde i BFV eller om når han begynte å jobbe der. Ifølge Die Welt skal 51-åringen ikke ha kommet så langt i de konkrete bombeplanene.

– Mannen er beskyldt for å ha ytret islamistiske ytringer på internett under falskt navn, og for å ha røpet interne opplysninger fra byrået på internett, sier BFV i en uttalelse.

– Mannen oppførte seg lite iøynefallende på jobb, la de til, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Selv ikke mannens familie skal ha visst at familiefaren konverterte til en ytterliggående islamistisk retning i 2014, ifølge der Spiegel.

Tyske myndigheter har styrket sin overvåkning av mulige militante islamistiske grupper og ensomme ulver i kjølvannet av to angrep i juli, som terrorgruppa IS hevder de stod bak.

BFV anslår at det er rundt 40.000 islamister i Tyskland, ifølge Reuters. De har arrestert flere personer de siste ukene, mistenkt for å være IS-tilhengere.

BFVs lokaler i Köln

Ifølge Die Welt skal 51-åringen ikke ha kommet så langt i de konkrete bombeplanene mot arbeidsplassen.

Foto: Bundesamt für Verfassungsschutz
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt