Hopp til innhold

Tysk prest i Playmo-trøbbel

Den tyske presten Markus Bombard har fått problemer med leketøysprodusenten Playmobil etter å ha tatt seg for store friheter med deres kjente og kjære figurer.

Den tyske presten Markus Bombard har fått trøbbel med Playmobil
Foto: Michael Probst / AP

Med et stearinlys som arbeidsverktøy har Bombard delvis smeltet om playmofigurer så de passer bedre inn i "guds bilde". Bildene av figurene er deretter postet på prestens blogg, Playmo-Bible - der han enkelt forklarer forskjellige kristne temaer og livssyn ved hjelp av de små krabatene.

Begeistret Pave

Pave Benedict XVI skal visstnok ha sendt et begeistret brev til Bombard, der han skriver at han håper Bombards prosjekt kan hjelpe med å spre guds ord til barn og voksne over hele verden.

Men leketøysprodusenten er ikke like store fans, og truer nå med å dra guds mann inn foran en domstol, for brudd på opphavsretten.

Brannfarlig

- I privat sammenheng, for samlere og fans, så er vi som regel veldig tolerante i forhold til spesialmoderering av playmofigurer, sier leketøysprodesenten i en pressemelding.

- Men denne manipulasjonen er for omfattende til at vi kan godta den. I tillegg må vi reagere når noen tar i bruk flammer for å omforme lekene. De er jo laget av lett antennelig plast, fortsetter de.

Presten har blant annet korsfestet playmofigurer i prosjektet sitt...

Sjekk ut den heller spesielle bloggen HER . (Anbefales)

Den tyske presten Markus Bombard har fått trøbbel med Playmobil

Den tyske presten Markus Bombard har fått trøbbel med Playmobil - her viser han fram noen av sine små kreasjoner.

Foto: Michael Probst / AP

SISTE NYTT

Siste nytt