NRK Meny
Normal

Tysk politi fryktet terrorangrep i München

En time før midnatt nyttårsaften advarte tysk politi publikum om at de frykter et terrorangrep i München. Togtrafikken ble stanset flere steder i storbyen.

Tysk politi står vakt ved togstasjonen i München nyttårsaften

Tysk politi står vakt ved togstasjonen i München torsdag kveld.

Foto: SVEN HOPPE / Afp

– Vi har konkrete bevis som vi ikke kan feie under teppet sa en talskvinne torsdag kveld.

På Twitter ba tysk politi folk holde seg unna folkemengder og togstasjoner. Trafikken på jernbanelinjene i byen ble stanset som følge av de angivelige terrorplanene. Politiet evakuerte folk fra sentralstasjonen samt fra Pasing-stasjonen i byen.

Tysk politi har tatt i bruk sosiale medier for å advare befolkningen og skriver på Facebook at de har fått informasjon de mener er pålitelig om at det foreligger en terrortrussel i München-området.

– Ifølge informasjonen, som vi anser å være troverdig, er det planlagt et angrep i kveld, skriver politiet på Facebook.

– IS planla angrep ved midnatt

Innenriksminister Joachim Herrmann i Bayern, der München ligger, sier han har fått opplysninger fra etterretningstjenesten i et alliert land om at IS står bak planene, og at angrepet var planlagt rundt midnatt. Tyske medier skriver at politiet hadde fått tips fra franske myndigheter.

– Fem til sju mistenkte planla trolig et selvmordsangrep idet festlighetene var i gang og det nye året ble ønsket velkommen, sier Münchens politisjef Hubertus Andreas.

Frykt for terror i Europa

Terrorfrykt har allerede lagt en demper på nyttårsfeiringen i flere europeiske storbyer torsdag. Paris, Brussel og Moskva har avlyst den offisielle nyttårsfeiringen. I Frankrike er mer enn 100 000 politifolk kalt inn. Også i Berlin og London er sikkerheten skjerpet og flere bevæpnede politifolk er på plass.

Tysk politi presiserte ikke når et eventuelt angrep skulle skje.

Tidlig første nyttårsdag ble jerbanestasjonene åpnet igjen.

– Jeg mener vi tok en riktig beslutning. Det var så konkrete trusler om sted og tid at vi ikke kunne ta noen unødige sjanser, sa Hermann på en pressekonferanse fredag.

Laster kart, vennligst vent...
Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt