Alligatoren Saturn var krigsveteran og ble 84 år gammel

Alligatoren Saturn hadde en utrolig livshistorie. Den var i Berlin under krigen, men tilbragte mesteparten av livet i en dyrehage i Moskva, der den nylig døde hele 84 år gammel.

BLE 84 ÅR: Etter andre verdenskrig kom alligatoren Saturn til en dyrehage i Moskva der den fikk godt stell.

Alligatoren Saturn ble født i USA rundt 1936, men kom til en dyrehage i Berlin før andre verdenskrig brøt ut. Det skriver dyrehagen i Moskva på sin nettside.

Mens den tyske hovedstaden ble bombet, rømte det 3,5 meter lange dyret fra dyrehagen den 23. november 1943 under et bombeangrep.

20-30 andre krokodiller eller alligatorer skal ha mistet livet i angrepet, andre døde kort tid etter at de rømte fra dyrehagen.

Alene i flere år

På mystisk vis overlevde Saturn to år på egen hånd i den kaotiske sluttfasen av krigen, mens allierte soldater nedkjempet Adolf Hitlers naziregime.

Pceb9CSIYO8

MYSTISK: Aturn rømte fra dyrehagen i Berlin og overlevde siste del av krigen på egen hånd.

Det finnes lite informasjon om hvordan Saturn kunne klare seg så lenge, men den russiske dyrehagen regner med at han oppholdt seg i kjellere og i kloakkanlegg.

Denne typen alligatorer skal ifølge dyrehagen tåle kulde godt. De skal til og med tåle å bli frosset ned i is, bare nesa stikker opp i friluft.

Til slutt oppdaget britiske soldater alligatoren, og Saturn endte på nytt i fangenskap.

I juli 1946 ble han fraktet til Moskva.

Eid av Hitler?

Ifølge dyrehagen i Moskva ble det etter krigen påstått at Saturn skal ha tilhørt Hitler, og han fikk tilnavnet «Hitlers personlige alligator».

Men det skal ikke være noe som underbygger ryktet som også er utbredt i Tyskland.

c13pVe0msqI

RYKTER: Hitler skal ha vært flere ganger i dyrehagen i Berlin, og skal ha sett alligatoren Saturn.

Foto: Mikhail Bibichkov / AP

Ikke annet enn at Hitler skal ha besøkt dyrehagen en rekke ganger, og skal dermed ha sett alligatoren også.

– Selv om Saturn skulle ha tilhørt noen i teorien, så er ikke dyr involvert i krig og politikk, heter det i uttalelsen, der dyrehagen understreker at det har vært en ære å passe alligatoren i 74 år.

Moskva Zoo håper at de ikke skuffet alligatoren på noe vis under det lange oppholdet i den russiske hovedstaden.

Likte massasje og villaks

Saturn var glad i å bli spylt, vasket og massert med en børste, slik en video fra i fjor viser.

EVAM9RQlSCg

NORDISK PERSONLIGHET: Saturn var glad i massasje og villaks.

Foto: Mikhail Bibichkov / AP

Han var kresen i matveien. Da han var yngre, spiste han for det meste småfisk, men på sine eldre dager fikk han smaken på laks.

Dyrehagen i Moskva sier at alligatoren var misfornøyd når han fikk oppdrettsfisk, og de gikk etter hvert over til å fore han med villaks som det er god tilgang på i Russland.

Saturn kjente igjen dem som stelte han, og han foretrakk kvinner framfor menn på sitt område. Menn oppfattet han som konkurrenter.

Saturn døde på grunn av høy alder. Det skal være sjelden at en Mississippi-alligator blir mer enn 50 år gammel i vill tilstand. Uansett er 84 år i fangenskap en respektabel alder, heter det i uttalelsen fra dyrehagen.

SISTE NYTT

Siste nytt