Tyrkiske krigsfly i heftig bombetokt mot kurdiske opprørere

Tyrkiske krigsfly slapp bomber på 60 kurdiske mål ved grensen til Irak i natt.

I en offensiv mot kurdiske opprøre har militæret i Tyrkia bekreftet at tyrkiske krigsfly har sluppet bomber på kurdiske mål - på 60 forskjellige steder, melder nyhetsbyrået AFP.

Dette i områdene ved grensen mellom Tyrkia og nord-Irak. I flyraidet natt til torsdag slapp de også bomber over den irakiske-iranske grensen.

Militæret opplyste om en vellykket operasjon mot Qandil og Hakurk-regionene.

Men ifølge AP vil angrepene fortsette til motstanderne er «ineffektive».

Målet for flyraidet var kurdiske militante opprørere. I går ble åtte tyrkiske opprørere drept i et bakholdsangrep fra kurdiske seperatister. Det kurdiske militære separatistpartiet PKk hevdet etter angrepet at det var de som stod bak.

Like etter angrepet innledet hæren en offensiv mot opprørerne, som utspilte seg i natt.

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan har nylig advart mot at det vil bli tatt hardere grep mot de kurdistiske opprørerne, fordi Tyrkia er i ferd med å miste sin tålmodighet med kurdiske militante separatister.

SISTE NYTT

Siste nytt

Kina viser hvordan de ville gått til krig mot USA

En video laget av det kinesiske flyvåpenet viser hvordan et angrep på USA kan bli. I propagandavideoen bombes en av amerikanernes viktigste militærbaser i Stillehavet.

Minst 90 hvaler døde etter å ha strandet i Australia

Minst 90 av rundt 270 strandede grindhvaler på øya Tasmania i Australia er døde. Nå kjemper redningsarbeidere en kamp mot klokka for å redde resten.