NRK Meny
Normal

Tyrkiske IS-gisler frigitt

Tyrkia nekter for at de betalte løsepenger for de 49 tyrkerne som nå er løslatt etter å ha vært holdt fanget av terrorgruppa IS.

Tyrkiske IS-gisler frigitt

I dag tok den tyrkiske statsministeren Ahmet Davutoglu (t.v.) imot de tyrkiske IS-gislene i byen Sanliurfa.

Foto: BULENT KILIC / Afp

Diplomater, soldater, barn og ektefeller er blant de 49 tyrkerne som har vært holdt til fange av IS siden 11. juni.

Ingen løsepenger

De ble tatt til fange da opprørere fra terrororganisasjonen Den islamske staten stormet det tyrkiske konsulatet i den irakiske storbyen Mosul 11. juni i år.

I dag ble de frigitt, og ble mottatt som helter i den tyrkiske byen Sanliurfa.

– De frigitte gislene er i god behold, opplyste Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu etter at gislene igjen kunne sette føttene på tyrkisk jord.

følge EBN tyrkisk TV-kanal ble det ikke betalt løsepenger og det var ikke kamper i forbindelse med løslatelsen. TV-kanalen opplyser ingen kilder for opplysningene

Tyrkia skeptiske

President Recep Tayyip Erdogan sier til TV-kanalen NTV at dagens frigivelse var del av en planlagt operasjon som tyrkisk etterretning har stått bak.

Arbeidet med å få frigitt gislene antas å være en av flere årsaker til at Tyrkia er skeptisk til å slutte seg til USAs strategi for å bekjempe de ytterliggående islamistene som har tatt kontroll over store områder i Irak og Syria.

Tyrkia har blant annet sagt nei til at USA og andre NATO-land får bruke landets militærbaser til å gjennomføre flyangrep mot IS i Irak og eventuelt Syria, selv om landet er medlem av NATO.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt