Tyrkisk statsborger pågrepet etter bombeangrepet i Bangkok

En 28 år gammel mann som passer beskrivelsen til den hovedmistenkte bak bombeangrepet i Bangkok, er pågrepet. Han skal ifølge thailandske myndigheter være tyrkisk statsborger.

Bombemannen i Bangkok

Politiet i Thailand har tidligere gått ut og sagt at dette er den hovedmistenkte.

Mistenkt for Bangkok-bombe

Dette bildet lagt ut av politiet i Thailand viser pågripelsen av den mistenkte.

Til nyhetsbyrået AFP sier politiet at en mann som «sannsynligvis er involvert» i bombeangrepet er pågrepet.

Politiet gikk til aksjon mot en leilighet nord i Bangkok lørdag og pågrep mannen. De fant også materialer som kan brukes til å fremstille bomber i leiligheten, opplyser talsmann for det thailandske politiet, Prawut Thavornsiri.

– Det skal være funnet detonatorer, bombedeler og eksplosiver, og politiet har lagt ut flere bilder av den mistenkte og beslagene som er gjort hjemme hos ham, sier NRKs Asia-korrespondent Peter Svaar.

Politiet skal ha fått tips om at en mann som ligner den mistenkte bombemannen oppholdt seg der, ifølge Bangkok Post.

– Den mistenkte ser ut som den vi leter etter, sa Thavornsiri tidligere lørdag.

Under en pressekonferanse klokken 13.00 norsk tid opplyser thailandske myndigheter at mannen som er pågrepet er tyrkisk statsborger.

– Thailandsk politi sier han er 28 år gammel og kommer fra Istanbul i Tyrkia, sier Svaar.

– Flere pass

Thailand Eksplosjon

Dette fantombildet ble publisert av thailandsk politi, og viser mannen de tror står bak bombeangrepet.

Foto: Ap

Thailands visepolitisjef, General Chaktip Chaijinda, sa likevel til pressen lørdag at det så langt er usikkert om mannen de har pågrepet er den samme som man ser på bildene politiet har lagt ut av den mistenkte bombemannen, men at han «mest sannsynlig var involvert i angrepet».

– Vi har funnet materiale til å lage bomber i hans leilighet, og jeg er trygg på at han høyst sannsynlig er involvert i bombeangrepet, sa han.

Bangkok Post snakket tidligere i dag med politikilder som fortalte at den pågrepne hadde tyrkisk pass. Men General Chaijinda sier politiet fant «flere titalls» pass inne i leiligheten, og var derfor først usikre på mannens nasjonalitet.

Han har hatt flere identiteter, og man jobber fortsatt med å sjekke ut disse identitetene.

– Det er uvanlig hvor mange pass han har, sa oberst Banphot Phunphien i det thailandske militæret under pressekonferansen klokken 13.00.

Overvåkningsbilder

Dagen etter angrepet den 17. august gikk politiet i Bangkok ut med overvåkningsbilder fra Erawan-helligdommen rett før bomben gikk av. En man i gul T-skjorte vises på bildene, og politiet var sikre på at han var mannen som hadde utplassert bomben.

– Mannen med gul T-skjorte er ikke bare mistenkt, han er bombemannen, sa Thavornsiri den gang.

Overvåkningsvideo viser at han kommer inn i den hinduistiske helligdommen med en sekk, som han legger fra seg og går mens han tilsynelatende ser på mobilen sin. Like etterpå smeller det.

Politiet i Thailand har fått mye kritikk for mangelen på fremgang i etterforskningen som satte landet i sjokk. Det har versert mange teorier om hvem som står bak, og tilliten til landets militærjunta har blitt satt under press.

Terrormistnekt i gul t-skjorte setter fra seg ryggsekk

SISTE NYTT

Siste nytt